Separatistické úrady zatkli šéfa bane

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 16:37 • 2 min
Separatistické úrady zatkli šéfa bane

DONECK - Úrady v samozvanej Doneckej ľudovej republike zatkli v pondelok riaditeľa bane, v ktorej pri výbuchu zahynulo minulý týždeň 34 baníkov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Muža, ktorého nemenovali, zadržali pre podozrenie z porušenia pravidiel bezpečnosti práce. Nehoda sa stala v bani Zasjadka v separatistickej bašte Doneck v hĺbke vyše 1000 metrov, kde v tom čase pracovalo 230 ľudí. Podľa prvých zistení výbuch bol spôsobený nahromadených plynom. Ako informovala tamojšia spravodajská agentúra DAN, nešťastie nijako nesúvisí s bojmi na blízkej frontovej línii. "Súd dal zadržať riaditeľa bane. Zatiaľ nebol obvinený, je len podozrivý," uviedla DAN.

 

Doneck je jedným z hlavných ohnísk separatistického povstania na východe Ukrajiny a v uplynulých mesiacoch bol miestom prudkých bojov. Baňa Zasjadka je v prevádzke už 57 rokov a ťažba uhlia tu pokračuje i napriek konfliktu v Doneckej a Luhanskej oblasti. V roku 2007 výbuch v podzemí usmrtil 106 baníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona