Separatistické strany sa dohodli na znovuzvolení Carlesa Puigdemonta

NETKY.SK • 10 Január 2018, 09:44 • 2 min
Separatistické strany sa dohodli na znovuzvolení Carlesa Puigdemonta

MADRID - Hlavné katalánske separatistické strany sa dohodli na znovuzvolení Carlesa Puigdemonta za regionálneho prezidenta.

slovakia

left justify in out

Voľba lídra Katalánska by sa mala uskutočniť počas tohto mesiaca.

 

Hovorca Puigdemontovej strany Spoločne pre Katalánsko uviedol, že politik získal podporu Katalánskej republikánskej ľavice (ERC) v utorok večer v Bruseli. Hovorca ERC túto informáciu potvrdil a dodal, že Puigdemont navrhne počas januára regionálnemu parlamentu, aby mu mohol predniesť ako kandidát do funkcie svoju reč prostredníctvom videohovoru alebo pošle niektorého z poslancov z jeho strany, aby ju za neho prečítal. Každý kandidát na regionálneho prezidenta musí ešte pred samotnou voľbou rečniť pred parlamentom.

Puigdemont je od októbra v Bruseli, kam unikol pred súdnym stíhaním po neúspešnom vyhlásení nezávislosti Katalánska. V prípade návratu do Španielska mu hrozí okamžité zatknutie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies