Separatistická skupina ETA sa má do niekoľkých týždňov odzbrojiť

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 15:57 • 2 min
Separatistická skupina ETA sa má do niekoľkých týždňov odzbrojiť

MADRID - Španielske médiá informovali, že baskická separatistická skupina ETA má dnes oznámiť, že je pripravená do niekoľkých týždňov sa odzbrojiť.

slovakia

left justify in out

Tlačová agentúra Europa Press s odvolaním sa na zdroje blízke odzbrojovacej iniciatíve uviedla, že oznámenie skupiny ETA má za cieľ urýchliť pozastavený proces. Agentúra napísala, že odzbrojenie bude dokončené do 8. apríla.

 

ETA (Baskicko a jeho sloboda) v roku 2011 oznámila, že sa zrieka násilia vo svojom zápase za nezávislosť baskických oblastí na severe Španielska a na juhozápade Francúzska. Ešte sa však musí odzbrojiť alebo rozpustiť.

 

Skupine sa pripisuje smrť vyše 800 ľudí, ktorých zavraždila v rokoch 1968-2010 pri bombových teroristických útokoch. Obeťami boli zväčša jej "nepriatelia" ako politici a policajti, ale zahynulo aj mnoho náhodných, nevinných ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona