Separatisti v Luhansku prejdú cez víkend na moskovský čas

NETKY.SK • 23 Október 2014, 09:22 • 2 min
Separatisti v Luhansku prejdú cez víkend na moskovský čas

LUHANSK - Vedenie samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) na východe Ukrajiny počas nadchádzajúceho víkendu zavedie na svojom území moskovský čas. Oznámila to ruská agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Luhanskej oblasti kontrolovanej proruskými separatistami sa doteraz používal východoeurópsky čas, ktorý platí aj v ostatných častiach Ukrajiny. V noci zo soboty na nedeľu LĽR zavedie moskovský čas, používaný v európskej časti Ruska. 
      

"Moskovský štandardný čas bude zavedený na území Luhanskej ľudovej republiky o tretej hodine ráno 26. októbra 2014," uvádza sa v dekréte, ktorý v stredu podpísal najvyšší predstaviteľ medzinárodne neuznanej LĽR Igor Plotnickij. 
      

Rovnaký plán na zmenu času už predtým avizovalo vedenie ďalšieho separatistického subjektu na východe Ukrajiny, takzvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR). Nespresnilo však, odkedy sa toto opatrenie zavedie. 
      

Tamojší premiér Alexandr Zacharčenko uviedol len to, že Nový rok obyvatelia DĽR "privítajú už podľa moskovského času". Za plánovanou zmenou času sú údajne hlavne geografické dôvody. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies