Separatisti v Katalánsku na protest pálili portréty monarchu

NETKY.SK • 14 December 2016, 16:13 • 2 min
Separatisti v Katalánsku na protest pálili portréty monarchu

BARCELONA - O protestnej akcii viac ako stovky separatistov pred policajnými kasárňami v katalánskom meste Manresa, pri ktorej demonštranti verejne poliali farbou a spálili portréty kráľa Filipa VI., informovali dnes tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

Účastníci chceli akciou protestovať proti dočasnému zadržaniu piatich členov separatistickej ľavicovej strany CUP, ktorá má v katalánskom parlamente desať poslancov a ktorej sídlo je práve v Manrese. Príčinou tohto zadržania bolo nepredstúpenie spomínaných osôb pred súd v uplynulom týždni v súvislosti so septembrovým pálením portrétov španielskeho monarchu. V utorok zadržaných prepustili na slobodu, aj keď im za urážku panovníka hrozia nepodmienečné tresty.

 

V roku 2007 odsúdili v Španielsku za podobný delikt dvoch mužov na tresty 15 mesiacov väzenia, ktoré neskôr justícia zmenila na finančné postihy. Odsúdení sa s tým nechceli zmieriť odvolávajúc sa na slobodu prejavu, avšak neuspeli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies