Separatisti tvrdia, že za necelý mesiac zahynulo 2300 ukrajinských vojakov

NETKY.SK • 12 Február 2015, 09:07 • 2 min
Separatisti tvrdia, že za necelý mesiac zahynulo 2300 ukrajinských vojakov

DONECK - Vyše 2300 ukrajinských vojakov zahynulo na juhovýchode krajiny za uplynulých 25 dní, informoval v stredu zástupca veliteľa jednotiek samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Za ostatných 25 dní, ktoré uplynuli od obnovenia nepriateľských akcií, prišli ukrajinské ozbrojené sily o vrtuľník, 179 tankov, 149 obrnených transportérov a bojových vozidiel pechoty, 135 delostreleckých zbraní a vyše 2300 vojakov," konštatoval Basurin, ktorého citovala agentúra TASS.
      

Ukrajinský prezident Petro Porošenko 7. februára na bezpečnostnej konferencii v Mníchove povedal, že v bojoch na východe Ukrajiny zahynulo 1200 vojakov a 5400 civilistov. Trochu iné čísla prezentovala OSN, ktorá informovala o 5358 mŕtvych, pričom do tohto počtu zarátala aj padlých vojakov nahlásených ukrajinským ministerstvom obrany. Stále pritom ide o "konzervatívny odhad" a skutočný počet obetí je podľa OSN oveľa vyšší.
      

Nedeľník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung 8. februára napísal, že podľa odhadov nemeckých bezpečnostných zdrojov si konflikt na východe Ukrajiny vyžiadal životy až okolo 50.000 ukrajinských vojakov a civilistov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies