Separatisti prerušili výmenu zajatcov, nie sú spokojní s výberom prepúšťaných

NETKY.SK • 27 September 2014, 18:28 • 2 min
Separatisti prerušili výmenu zajatcov, nie sú spokojní s výberom prepúšťaných

DONECK/MOSKVA - Separatisti z východu Ukrajiny dnes prerušili a odložili na neurčito výmenu zajatcov, ktorá bola súčasťou dohody znepriatelených strán o prímerí z 5. septembra.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol samozvaný premiér Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexander Zacharčenko pre ruskú tlačovú agentúru Interfax, príčinou tohto rozhodnutia je fakt, že Kyjev posielal výmenou za prepustených vojakov zväčša osoby, zadržané spomedzi pokojných občanov regiónu s cieľom využiť ich pri výmene, a nie aktívnych účastníkov bojov na strane separatistov.
      

Podľa slov "ministra obrany" DĽR Vladimira Kononova bolo spomedzi 174 odovzdaných osôb iba 30 takých, ktorí mali čo to do činenia s povstaním na východe Ukrajiny. Výmenu skupín po 60 mužoch, ako to predpokladá spomínaná dohoda, museli podľa Kononova už trikrát odložiť, pretože vládne sily nepredstúpili so stanoveným počtom osôb. Nový termín zatiaľ nestanovili, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona