Separatisti oznámili, že dobyli vyše 80 percent mesta Debaľceve

NETKY.SK • 17 Február 2015, 19:40 • 2 min
Separatisti oznámili, že dobyli vyše 80 percent mesta Debaľceve

KYJEV - Proruskí separatisti získali pod kontrolu vyše 80 percent mesta Debaľceve, ktoré je strategickým železničným uzlom. Oznámil to predstaviteľ ministerstva obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Armáda Doneckej ľudovej republiky kontroluje vyše 80 percent Debaľceve a naďalej vytláča ukrajinskú armádu," citovala Basurina agentúra Reuters.

 


     

Podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na ruskú štátnu televíziu, sa separatistom vzdalo vyše 70 vojakov. Televízia ukázala zábery zajatých vojakov nesúcich svojich mŕtvych spolubojovníkov na provizórnych nosidlách.
     

Nemenovaný veliteľ separatistov podľa DPA ešte predtým tvrdil, že zajali približne 300 vojakov.
     

Minister obrany DĽR Vladimir Kononov prostredníctvom ruskej štátnej televízie oznámil, že zvyšok mesta Debaľceve dobyjú čoskoro. "Dúfam, že o niekoľko dní, možno už dnes, bude Debaľceve úplne vyčistené," povedal Kononov.
     

Hovorca ukrajinskej armády Anatolij Steľmach informoval, že vládne sily sa preskupujú. "Nepriateľ strieľa na naše sily a zabral množstvo budov. Preskupujeme sa," oznámil Steľmach.
     

Podľa agentúry TASS ministerstvo dopravy DĽR medzitým oznámilo, že kvôli bojom sa evakuácia civilistov z mesta Debaľceve odkladá na 18. februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies