Separatisti oznámili odsun časti ťažkých zbraní z línie kontaktu

NETKY.SK • 26 Február 2015, 06:38 • 2 min
Separatisti oznámili odsun časti ťažkých zbraní z línie kontaktu

MOSKVA - Od vyhlásenia prímeria na východe Ukrajiny separatisti stiahli takmer 400 kusov ťažkých zbraní z oblastí línie kontaktu s vládnymi silami, informovali v stredu večer predstavitelia samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a Luhanskej ľudovej republiky (LĽR).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Denis Pušilin (DĽR) a Vladislav Dejnego (LĽR), členovia kontaktnej skupiny pre vyriešenie konfliktu na Ukrajine, v spoločnom vyhlásení zároveň varovali, že Kyjev sa snaží zrušiť podpis svojho zástupcu v rámci plánu na stiahnutie ťažkých zbraní.

 

"Od 22. februára sa ukrajinská strana snaží zrušiť plán na stiahnutie ťažkých zbraní, ktorý vypracovalo Spoločné koordinačné centrum a podpísali strany mierového procesu," uviedla dvojica vo vyhlásení, z ktorého citovala agentúra TASS.

 

"Po dnešnej schôdzke kontaktnej skupiny sme zaregistrovali tendenciu, ktorá v princípe spochybňuje kroky ukrajinskej strany: Kyjev robí ďalší pokus o zrušenie podpisu svojho predstaviteľa," dodali Pušilin a Dejnego.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies