Separatisti navrhli demilitarizovať donecké letisko a mesto Ščasťa

NETKY.SK • 24 November 2014, 16:11 • 2 min
Separatisti navrhli demilitarizovať donecké letisko a mesto Ščasťa

KYJEV - Donecké letisko a mesto Ščasťa môžu byť súčasťou demilitarizovanej zóny len v tom prípade, ak separatisti zastavia boje, oznámil dnes hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Andrij Lysenko.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

S návrhom na demilitarizáciu doneckého letiska a mesta Ščasťa, ktoré leží v Luhanskej oblasti, a umožnenie prístupu do týchto zón pozorovateľom Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), prišiel Denis Pušilin, jeden z vodcov samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).
     

"Keď si militanti urobia svoju domácu úlohu, splnia prvé ustanovenie minských dohôd a zastavia boje, budeme schopní diskutovať o plnení ďalších ustanovení tejto dohody," reagoval Lysenko, ktorého citovala agentúra Interfax-Ukrajina.
     

Podľa agentúry Ukrinform Lysenko taktiež informoval, že proruskí separatisti neznižujú intenzitu ostreľovania a snažia sa obsadiť väčšie časti ukrajinského územia. Konkretizoval, že ostreľujú pozície vládnych síl v mestách Doneck, Debaľcevo, Luhansk a Mariupol a v oblasti cesty Bachmutka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona