Separatisti na východe Ukrajiny hlásia prítomnosť amerických žoldnierov z Academi

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 09:46 • 2 min
Separatisti na východe Ukrajiny hlásia prítomnosť amerických žoldnierov z Academi

MOSKVA - Kyjev vyslal do oblasti mesta Volnovacha v Doneckej oblasti 70 žoldnierov súkromnej americkej bezpečnostnej firmy Academi, oznámil dnes hovorca ministerstva obrany samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Eduard Basurin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Podľa dostupných informácií bola na území pod kontrolou ukrajinských ozbrojených síl, a to vo Volnovache, odhalená prítomnosť 70 členov súkromnej vojenskej spoločnosti Academi. Predtým bola spoločnosť známa pod názvom Blackwater," citovala Basurina agentúra TASS.

 

Ukrajinský vojenský analytik Dmytro Tymčuk dnes na svojej facebookovej stránke informoval, že za posledný deň bol v oblasti tzv. protiteroristickej operácie v Donbase zaregistrovaný pohyb 33 vozidiel, ktoré priviezli z Ruska zásoby pre separatistov.

 

"Pokračuje masové zásobovanie materiálnymi a technickými zdrojmi zo severu pre militantné skupiny sústredené v trojuholníku Horlivka-Jasynuvata-Jenakijeve, ako aj pre jednotky nasadené v lokalitách Pervomajsk, Stachanov a Frunze," citovala Tymčuka agentúra Ukrinform.

 

Žoldierov Blackwater spozorovali na Ukrajine už minulý rok

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies