Separatisti chcú v záujme mieru stiahnuť ťažké zbrane z frontovej línie

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 13:34 • 2 min
Separatisti chcú v záujme mieru stiahnuť ťažké zbrane z frontovej línie

LUHANSK/MOSKVA - Proruskí separatisti z východnej Ukrajiny avizovali stiahnutie ťažkých zbraní z frontovej línie ešte do dnešného večera.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol podľa tlačovej agentúry Interfax v Luhansku splnomocnený predstaviteľ samozvanej Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) v tzv. kontaktnej skupine pre riešenie konfliktu na východe Ukrajiny Vladislav Dejnego, zbrane s kalibrom 100 mm by sa v koordinácii s Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) posunuli z frontu o najmenej o tri kilometre.

 

V podobnom duchu sa vyjadrili aj predstavitelia samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).

Predstavitelia separatistov zdôraznili, že nemajú v úmysle vyprovokovať žiadne ďalšie násilie a že ide o ich jednostranný krok v záujme nastolenia mieru. Podľa vlastných slov chcú celému svetu ukázať, že naplnia dohody z Minska.

 

Ruská federácia vyzvala Ukrajinu, aby v súlade s obsahom minských mierových dohôd postupovala rovnako a naplnila mierový plán z bieloruskej metropoly. Šéf ruskej diplomacie Sergej Lavrov, ako vyplýva z dnešnej správy tlačovej agentúry DPA, to zdôraznil aj pri sobotňajších telefonátoch s ukrajinským rezortným kolegom Pavlom Klimkinom, ako aj ministrami zahraničných vecí USA a Nemecka, Johnom Kerrym a Frankom-Walterom Steinmeierom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies