Separatisti avizujú na utorok sťahovanie ťažého delostrelectva z línie

NETKY.SK • 24 Február 2015, 06:55 • 2 min
Separatisti avizujú na utorok sťahovanie ťažého delostrelectva z línie

DONECK - Proruskí separatisti z východnej Ukrajiny ohlásili dnes ústami svojho hovorcu v Donecku Eduarda Basurina na utorok stiahnutie ťažkého delostrelectva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ich vojenská technika by sa pod dohľadom zástupcov Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) mala stiahnuť z frontovej línie samozvaných útvarov, tzv. Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, vyplýva z dnešného Basurinovho vyjadrenia pre tlačovú agentúru Interfax, ktoré sprostredkovala DPA.

 

Podľa rovnakého zdroja sa už desiatky jednotiek s technikou vzďaľujú od bojovej línie v jednotlivých lokalitách. Basurin súčasne vyzval OBSE, aby pri realizácii obsahu dohôd z Minska aktívnejšie kontrolovala aj ukrajinskú stranu. Súčasne obvinil Kyjev, že doteraz nepodnikol žiadne kroky na stiahnutie svojej vojenskej techniky. Ukrajinské ozbrojené sily sa podľa jeho názoru skôr usilujú o upevnenie svojich pozícií.

 

Najvyšší predstaviteľ Doneckej ľudovej republiky Alexandr Zacharčenko obvinil ukrajinské vládne sily, že bez ohľadu na obsah minských dohôd pokračujú v ostreľovaní stanovísk separatistov. Zároveň uviedol tézu, že sa ukrajinská armáda pripravuje na nový útok, na sklonku marca, začiatku apríla.

Na kontrolu prímeria a sťahovanie vojenskej techniky boli stanovené celkovo štyri sektory a 16 kontrolných bodov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies