VIDEO Senzus Reloaded: Hergott II. sa rozhodol oživiť legendárnu skupinu

NETKY.SK • 5 Február 2018, 18:12 • 2 min
VIDEO Senzus Reloaded: Hergott II. sa rozhodol oživiť legendárnu skupinu

SVÄTÝ JUR – Mohlo by sa to volať aj Dedo Hergott Illegal Band: Muzikanti Milan Perný a Ján Hergott – synovec legendárneho speváka skupiny Senzus Dušana – spoločne nahrali senzusácku pesničku a natočili k nej klip. Hovoria o reštarte tohto v minulosti mimoriadne populárneho hudobného fenoménu.

slovakia

left justify in out

Povedzme čestne, že štýl skupiny Senzus nie každému vyhovoval a podľa znamienka vzťahu k sebe rozdelila národ na dve polovice – podobne ako napríklad aj jej súčasníci Vladimír Mečiar či relácia Repete. Jej úspech bol však fenomenálny a veselé dychovkové pesničky od Senzusu zneli v mnohých domácnostiach, stravovacích zariadeniach či autobusoch verejnej dopravy na slovenskom vidieku.

 

Ako prvú v rámci nového štartu nahrali hudobníci pesničku Poľovnícka polka so šteklivým námetom z radu tých, ktoré fanúšikovia Senzusu tak obľubovali. V Ilustratívnej scénke videoklipu vystupujú aj obaja protagonisti skupiny, Hergott a Perný. Skladbu začiatkom 90-tych rokov zložil otec Jána Hergotta František v rámci cyklu veselých piesní, v ktorom vystupovali zabávačské osobnosti ako Ivan Krajíček, Magda Paveleková či Strýco Marcin.

 

Na rozdiel od pôvodnej verzie nová nie je nahratá s dychovou hudbou, ale spracovaná v jednoduchšom až recesistickom štýle so zvýraznenou typickou „umca-umca“ hudobnou líniou. Takou, aká dnes podfarbuje život miliónov divákov špecializovaných hudobných TV kanálov v strednej a juhovýchodnej Európe. Dopyt je stále veľký.

 

Noví „senzusáci“ chcú nahrať celý album podobných pesničiek a uvažujú o vydaní spomienkového albumu venovaného Dušanovi Hergottovi, ktorý by mal vyjsť na začiatku leta.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies