Senzačný Volko znovu zlepšil slovenský rekord na 60 m: "Ani tento beh ešte nebol ideálny"

NETKY.SK • 15 Február 2018, 23:09 • 2 min
Senzačný Volko znovu zlepšil slovenský rekord na 60 m: "Ani tento beh ešte nebol ideálny"

TORUŇ - Halový vicemajster Európy v behu na 60 m Ján Volko vyhral piaty míting prestížneho halového seriálu IAAF World Indoor Tour (WIT) a časom 6,57 sekundy o jednu stotinku zlepšil vlastný slovenský rekord zo 4. marca 2017 z finále na halových ME v Belehrade.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťjedenročný Bratislavčan je prvý Slovák v histórii, ktorý vyhral míting halovej obdoby "Diamantovej ligy". Za torunské prvenstvo si pripísal do hodnotenia WIT 10 bodov.

Volko po tom, ako dosiahol v rozbehoch najlepší čas (6,62), aj vo finále skvele odštartoval (reakcia 0,150 s) a odolal ataku Bahrajnčana jamajského pôvodu Andrewa Fishera s osobným rekordom pod 10 sekúnd na 100 m. Zverenec trénerského dua Naďa Bendová - Róbert Kresťanko ho zdolal o dve stotinky. Tretí finišoval už s veľkou stratou ďalší Jamajčan Ryan Shields (6,69), ktorý má "osobák" 6,56 a stovku pod 10 (9,89 s vetrom).

"V prvom rade som šťastný, že sa mi podarilo zvíťaziť a pridať k tomu ešte aj slovenský rekord, aj keď ani tento beh ešte nebol zďaleka bezchybný. Štart som nemal ideálny, ale už tradične silným záverom som to dotiahol k víťazstvu," uviedol Volko vo videu pre svoju manažérsku skupinu Top Athletics.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies