Senzačné víťazstvo Kostariky nad dvojnásobným šampiónom

NETKY.SK • 15 Jún 2014, 09:05 • 2 min
Senzačné víťazstvo Kostariky nad dvojnásobným šampiónom

FORTALEZA - Futbalisti Kostariky senzačne zvíťazili nad Uruguajčanmi 3:1 (0:1) v sobotňajšom zápase v D-skupine na XX. majstrovstvách sveta na štadióne Castelao v brazílskej Fortaleze.

slovakia

left justify in out

Juhoameričania síce vyhrali prvý počas 1:0 zásluhou kanoniera Paríža Saint-Germain Edinsona Cavaniho, ktorý skóroval v 24. min z pokutového kopu nariadeného za faul Júniora Díaza na Diega Lugana, no druhé dejstvo patrilo jednoznačne futbalistom z Karibiku. Najprv vyrovnal Joel Campbell, rozhodujúci gól strelil Óscar Duarte a poistku pridal striedajúci Marco Ureňa svojím prvým dotykom s loptou po príchode na ihrisko. Uruguaj je dvojnásobný bývalý svetový šampión, triumfoval na MS v rokoch 1930 a 1950. 

 

V D-skupine je v sobotu ešte na programe duel Anglicko - Taliansko (Manaus, 24.00 h SELČ). 

D-skupina: 
Uruguaj - Kostarika 1:3 (1:0) 
Góly: 24. Cavani (z pok.kopu) - 54. Joel Campbell, 57. Duarte, 84. Ureňa, ŽK: 50. Lugano, 56. Gargano, 81. Cáceres, ČK: 90.+ Maxi Pereira (všetci Urug.) za faul, rozhodovali: Brych - Borsch, Lupp (všetci Nem.) 

Zostavy: 
Uruguaj: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godín, Céceres - Stuani, Arévalo Rios, Gargano (60. Álvaro González), Cristian Rodríguez (76. Abel Hernández) - Forlán (60. Lodeiro), Cavani 
Kostarika: K. Navas - Gamboa, Ó. Duarte, Giancarlo González, Umaňa, Júnior Díaz - Bryan Ruiz (83. Ureňa), Borges, Tejeda (75. Cubero), Bolaňos (89. Barrantes) - Joel Campbell 
 

Prvý väčší vzruch priniesla až 15. min. Uruguajčan Godín dal síce gól, ale rozhodca ho správne neuznal pre postavenie mimo hry zakončujúceho Juhoameričana. Už o minútu spálil tutovku Cavani, ktorému lopta dobre nesadla na volej. Skóre otvoril ten istý hráč bezpečne premenenou penaltou v 24. min. V závere prvej časti takmer skóroval González, ale nepotrestal zaváhanie Musleru po rohovom kope Kostaričanov. Na druhej strane mal minútu pred koncom veľa práce s tečovanou strelou Forlána gólman Kostariky, ale vytlačil loptu spod brvna na roh. 

 

Už po piatich minútach druhej časti mohol vyrovnať Duarte, ale jeho hlavičku zneškodnil Muslera a dorážka Kostaričana bola nepresná. O štyri minúty sa však Stredoameričania dočkali zaslúženého vyrovnania, nezadržateľne ľavačkou skóroval Joel Campbell. V 57. min Duarte z totožnej pozície ako pár minút predtým sa už hlavičkou nemýlil - 1:2. Uruguajčanov knokautoval šesť minút pred koncom riadneho hracieho času tretím gólom striedajúci Ureňa. 

Tabuľka D-skupiny: 
1. Kostarika 1 1 0 0 3:1 3 
2. Uruguaj 1 0 0 1 1:3 0 
Anglicko a Taliansko ešte nehrali. 

Hlasy trénerov: 
Óscar Tabárez (tréner Uruguaja): "Tak toto sme rozhodne nečakali. Tvrdý výsledok pre nás. Takéto góly sme v posledných rokoch nezvykli dostávať." 

Jorge Luis Pinto (tréner Kostariky): "Je to pre nás historické víťasztvo. Zdolali sme veľké mužstvo. Po zmene strán sme nestratili hlavy, ale udreli. Som veľmi spokojný s výkonom svojich hráčov a šťastný." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies