Senzácia: Sébastien Loeb príde na Slovensko!

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 17:30 • 2 min
Senzácia: Sébastien Loeb príde na Slovensko!

ORECHOVÁ POTÔŇ - Úspešný pretekár a deväťnásobný majster sveta vo WRC - Sébastien Loeb - sa zúčastní pretekov seriálu FIA GT, ktoré sa budú konať cez víkend 17. a 18. augusta na Slovakia Ringu.

slovakia

left justify in out

Automobilové preteky FIA GT Series patria spolu s Formulou 1, WTCC (World Touring Car Championship) a WRC (World Rally Championship) do absolútnej špičky podujatí organizovaných Medzinárodnou automobilovou federáciou (FIA). V súčasnosti v nej súťažia najlepší jazdci planéty.

V roku 1997 prebrala FIA kontrolu nad expandujúcou sériou BPR Global GT Series. Štandardizovala dĺžku pretekov na cca 500km a zabezpečila celosvetové pokrytie na televíznom kanáli Eurosport. Nový formát okamžite oslovil prémiové značky ako Mercedes, Porsche a Panoz. Vysoká konkurencia a technická úroveň či skvelý formát priťahovali pozornosť nielen množstva fanúšikov, ale aj špičkových jazdcov, mnohých zo skúsenosťami z F1. Séria zrodila niektoré legendy medzi supercars: Saleen S7R, Maserati MC12, Lister Storm, Aston Martin DBR9 či Ferrari 550 Maranello. Po reorganizácii z roku 2012 ponúkne vynovený seriál množstvo skvelých jazdcov a automobilov kategórie GT3.

Úspech Slovakia Ringu pri organizácii dvoch podujatí série GT1 v roku 2012 a veľký záujem divákov pomohol Slovensku udržať sa v kalendári aj pre tento rok. Veľkou akvizíciou organizátora je účasť tímu deväťnásobného majstra sveta rely, Francúza Sébastiena Loeba. Legendárny "Seb" v tomto seriáli jazdí na McLarene MP4-12C GT3 a za volantom dokazuje neuveriteľnú všestrannosť a a svoju genialitu. Ako sme vás už informovali, Loeb zdrvujúcim spôsobom prekonal rekord pretekov do vrchu na hore Pikes Peak. Pre slovenského fanúšika bude teda nesmierne zaujímavé vidieť, ako si neprekonateľný Francúz poradí s naším domácim FIA okruhom v Orechovej Potôni.

Úspechy v tomto seriáli zaznamenáva aj Slovák Štefan Rosina. V druhom kole v belgickom Zolderi spolu s Holanďanom Peterom Koxom zvíťazili, čo ich zaradilo medzi favoritov na celkové víťazstvo. Domáca pôda s podporou tisícok fanúšikov bude pre Štofiho výbornou motiváciou na ďalšie víťazstvo.

Pozrite si aj dychberúce onboardové video, na ktorom S. Loeb prekonáva rekord v americkom Colorade:

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona