Seniorovi (74) hrozí v Sudskej Arábii 350 rán bičom, kvôli vínu

NETKY.SK • 13 Október 2015, 08:54 • 2 min
Seniorovi (74) hrozí v Sudskej Arábii 350 rán bičom, kvôli vínu

RIJÁD - Brit Karl Andree pracoval v Saudskej Arábii pre ropnú spoločnosť. Náboženská polícia ho minulý rok odsúdila na rok väzenia a 350 rán bičom.

slovakia

left justify in out

Náboženská polícia mu našla v aute niekoľko fliaš podomácky vyrobeného vína. V Saudskej Arábii totiž platia tvrdé zákony. Alkohol je v krajine prísne zakázaný. Karl Andree si preto odsedel rok väzenia, ale čaká ho ešte dosť krutý trest. Súd nariadil 350 rán bičom, čo môže byť pre seniora (74) nezvládnuteľné, obáva sa jeho rodina. Ročné väzenie považujú za dostatočný trest. Boja sa, že bičovanie neprežije.

 

Jeho zdravie je veľmi v zlom stave. Myslím, že si už odpykal trest za to čo spravil, chceli by sme ho mať už doma, povedala pre BBC jeho dcéra Kirsten Pirothová. Rodina preto vyzvala britského premiéra Davida Camerona, aby pomohol dostať seniora do svojej vlasti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies