Seniorov budú učiť využívať mobilné aplikácie

NETKY.SK • 13 Október 2018, 12:09 • 2 min
Seniorov budú učiť využívať mobilné aplikácie

TRNAVA – Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave (FMK UCM) otvára bezplatný vzdelávací kurz pre seniorov zameraný na využívanie mobilných aplikácií a smartfónov.

slovakia

left justify in out

Seniorov budú školiť doktorandi z fakulty, ktorí absolvovali špeciálny tréning zameraný na výučbu seniorov v oblasti mobilných telefónov. Jedinou podmienkou účasti v kurze je vlastniť dotykový telefón.

Obsahom školenia je podľa Petra Krajčoviča z FMK UCM zvládnutie mobilných aplikácií Google Translator, Google Maps, Trip Advisor, Prekladač, CP.sk, Multimédiá, WhatsApp, ktoré naučia seniorov základným digitálnym zručnostiam, ako napríklad komunikácia, orientácia, vyhľadávanie informácií alebo práca s multimédiami. Seniori budú rozdelení do dvoch skupín.

 

Prvá sa bude učiť klasickým spôsobom v učebni a druhá skupina absolvuje geolokačný tréning, ktorého cieľom bude spoznať a naučiť sa pracovať s aplikáciami v teréne. Školenie bude v termíne od 15. do 26. októbra v čase od 09:00 do 11:00 v priestoroch Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, prihlásiť sa naň dá do 15. októbra.

„Vzdelávanie seniorov v oblasti používania smartfónov je aktuálnou otázkou, ktorá sa týka implementovania nových technológií do života staršej generácie. Projekt je súčasne zameraný na zodpovedanie otázky, či sú geolokačné hry efektívnym nástrojom vzdelávania v oblasti informačných technológií,“ povedala Magdaléna Švecová, koordinátorka projektu.

Vzdelávanie seniorov je súčasťou medzinárodného projektu LoGaSET: Geolokačné hry ako aktuálne, originálne a inovatívne metódy pre vzdelávanie a učenie seniorov, ktorý sa uskutočňuje pod hlavičkou Erasmus Plus KA2 – strategické partnerstvo pre celoživotné vzdelávanie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona