Seniori si od augusta môžu uplatniť v Humennom príspevok na stravné

NETKY.SK • 2 August 2014, 18:26 • 2 min
Seniori si od augusta môžu uplatniť v Humennom príspevok na stravné

HUMENNÉ - Humenskí dôchodcovia si môžu od začiatku augusta uplatniť príspevok na stravné v štyroch stravovacích zariadeniach v meste.

slovakia

left justify in out

Urobiť tak môžu držitelia Senior karty, ktorí sú poberateľmi starobného alebo invalidného dôchodku do 500 eur.  
      

"Od mesta dostanú príspevok na stravné od jedného do dvoch eur. Výška benefitu závisí od výšky dôchodku. Zatiaľ poskytujú príspevok štyri zariadenia, no mesto je v rokovaní aj s ďalšími. Od septembra budú môcť seniori obedovať aj v školských jedálňach,“ uviedla pracovníčka tlačového referátu Mestského úradu v Humennom Michaela Slivková Kirňaková.
      

Poberatelia dôchodku od 100 do 300 eur majú podľa nej nárok na príspevok od mesta vo výške 2 eurá, od 300 do 400 eur je to 1,5 eura a tí, ktorých dôchodok je od 400 do 500 eur, dostanú 1 euro. Zľavu na stravu dostanú na základe poukážok, ktoré sú farebne rozlíšené podľa výšky príspevku i reštauračného zariadenia a seniorom ich vydá mesto Humenné - odbor sociálny a bytový po predložení Senior karty a následnom odkontrolovaní výšky priznaného dôchodku. Dôchodca si vždy na začiatku mesiaca určí, ktoré stravovacie zariadenie chce navštevovať, prihliada sa však na kapacitné možnosti zariadení.
      

Stravovanie dôchodcov je služba, ktorú mesto Humenné poskytuje v rámci svojho sociálneho programu občanom mesta, ktorí sú poberateľmi starobného alebo invalidného dôchodku a tým, ktorí sú pre svoj nepriaznivý zdravotný stav odkázaní na spoločné stravovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies