Seniori sa v Stropkove môžu prihlásiť do vzdelávacích kurzov

NETKY.SK • 11 Október 2014, 18:22 • 2 min
Seniori sa v Stropkove môžu prihlásiť do vzdelávacích kurzov

STROPKOV - V Stropkove sa seniori môžu prihlásiť do vzdelávacích kurzov, ktoré mesto organizuje s finančnou podporou Európskej únie prostredníctvom operačného programu Vzdelávanie.

slovakia

left justify in out

Vzdelávacie aktivity sú určené pre osoby nad 50 rokov. Uzávierka prihlášok je 15. októbra. Záujemcovia si prihlášku môžu stiahnuť z webstránky mesta, alebo sa prihlásiť na sekretariáte radnice. Účasť na kurzoch je bezplatná.

„Cieľom projektu je poskytnúť seniorom možnosť vzdelávať sa a podporiť ich pri spoločných aktivitách tak, aby sa zvýšila kvalita prežívania ich staroby ako výnimočnej životnej etapy. Seniori si môžu vybrať z viacerých okruhov aktivít,” uvádza sa vo výzve, ktorú zverejnilo mesto na internete.

 

Prvou témou je sociálna oblasť, ktorá sa zameriava na starostlivosť o starších ľudí. Frekventanti získajú informácie z oblasti psychológie, sociálnej a ekonomicko-právnej prípravy pracovníkov pri starostlivosti o seniorov. Ďalšou možnosťou pre seniorov je naučiť sa lepšie využívať mobilný telefón, informačné technológie a nakupovať prostredníctvom e-shopov. Seniori sa môžu tiež zdokonaliť v nemčine, alebo sa venovať hudbe. V ponuke je aj kurz zameraný na bezpečnosť, sebaobranu a predchádzanie rizikovým situáciám. Poslednou z tém je fitness a welness v seniorskom veku, kde jeho návštevníci získajú aj informácie o zdravej výžive, starostlivosti o svoje telo a pohybových aktivitách v staršom veku.

 

Kurzy sa začnú od 20. októbra a budú trvať do konca apríla budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies