Seniori pozor: Množia sa prípady podvodov na občanoch v okrese Nové Zámky a najmä v Štúrove

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 11:24 • 2 min
Seniori pozor: Množia sa prípady podvodov na občanoch v okrese Nové Zámky a najmä v Štúrove

ŠTÚROVO - V poslednom období sa v okrese Nové Zámky a najmä v meste Štúrovo a okolí vo zvýšenej miere vyskytujú prípady podvodov na občanoch, ktorých sa dopúšťajú neznámi páchatelia. Informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Nových Zámkoch Daniel Zahorák.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov páchatelia pri trestnej činnosti používajú rôzne legendy, pod ktorými sa predstavujú.

 

"Legendu o vnukovi používajú tak, že požiadajú o finančnú pomoc na liečenie vnuka, prípadne rodinného príslušníka, ktorý mal dopravnú nehodu.

 

Legenda kamión kufrikári je používaná, keď súrne potrebujú požičať finančnú hotovosť z dôvodu dopravnej nehody kamaráta, avšak nemajú eurá, iba finančnú hotovosť v inej mene, ktorú nechajú ako zábezpeku.

 

Podomoví predajcovia ponúkajú na predaj rôzny tovar alebo oznámia, že prišli vyplatiť výhru v lotérii, a takzvaní zamestnanci plynární a elektrární oznámia, že vykonávajú činnosti v mene plynární, elektrární či iných inštitúcií," uviedol Zahorák.

 

Polícia preto upozorňuje občanov, aby nevyberali pred neznámymi osobami finančnú hotovosť ani cennosti a kontaktovali políciu na čísle 158 alebo 112.

 

"Ak sa osoba, ktorú nepoznajú, správa podozrivo a snaží sa pod rôznymi zámienkami nadviazať kontakt, získať dôveru a vstúpiť do príbytku, volajte. Z tohto dôvodu by sme chceli vyzvať najmä seniorov, ich rodinných príslušníkov a každého Štúrovčana na zvýšenú ostražitosť, obozretnosť a opatrnosť najmä voči osobám, ktoré nepoznajú. Môže totiž ísť o podvodníkov, ktorí si ich vopred vytypovali za účelom získania ich finančných úspor alebo cenností," upozornil riaditeľ OR PZ v Nových Zámkoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies