Seniori nie sú na Vianoce sami, väčšina ich trávi so svojou rodinou

NETKY.SK • 9 December 2014, 15:48 • 2 min
Seniori nie sú na Vianoce sami, väčšina ich trávi so svojou rodinou

BRATISLAVA - Vianočné sviatky so svojou rodinou strávi až 94 percent seniorov. Pri štedrovečernom stole sa stretne so svojimi starými rodičmi 41 percent Slovákov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu vydavateľstva Babičkárstvo.sk, ktorý bol vypracovaný na vzorke 500 respondentov.
     

Svojich starých rodičov na Štedrý deň navštívi 14 percent opýtaných a 39 percent ich príde pozrieť v priebehu ďalších sviatočných dní. Ak sa Slováci nezídu so svojimi starými rodičmi pri slávnostnej večeri, príčinou nie sú spory ani hádky. Pre 45 percent opýtaných je dôvodom veľká vzdialenosť medzi rodinami a v jednej tretine prípadov si večeru iba vo dvojici želajú stráviť samotní starí rodičia.
     

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že Slováci najčastejšie dávajú na darčeky pre svojich starých rodičov 20 - 40 eur ročne. Investuje tak tretina opýtaných. Štvrtina nakupuje darčeky v hodnote 10 - 20 eur ročne a pätina za viac ako 70 eur ročne. Štyridsaťšesť percent ľudí inšpirujú na nákup darčekov samotní starí rodičia, 23 percent opýtaných hľadá inšpiráciu na nákup darčekov pre svojich starých rodičov v kamenných obchodoch, 16 percent v e-shopoch a 15 percent si nechá odporučiť od svojich známych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies