Senior po smrti manželky predal auto aj dom a vydal sa na cestu okolo sveta

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 19:30 • 2 min
Senior po smrti manželky predal auto aj dom a vydal sa na cestu okolo sveta

PERTH - Keď 64 ročnému Chrisovi Herrmannovi z austrálskeho Perthu zomrela manželka, kúpil si jednosmernú letenku do Španielska s tým, že s batôžkom na chrbte precestuje svet. Počas jedného roka stihol navštíviť celkom 23 krajín na štyroch kontinentoch, píše server abc.net.au.

slovakia

left justify in out

Na cestu okolo sveta sa Hermann odhodlal po smrti manželky, s ktorou žil 40 rokov. "Stalo sa to strašne náhle. Veľmi ma zasiahlo, ako rýchlo môže život skončiť," zveril sa Austrálčan.

 

Keď sa náhle ocitol v situácii, keď nemal žiadne záväzky ani blízkych, o ktoré sa musel starať, rozhodol sa, že vo svojom živote urobí ráznu zmenu. Predal svoj dom a auto, všetky svoje veci uložil do skladu a kúpil si jednosmernú letenku do Španielska.

 

 

Jeho dospelé deti a kamaráti ho od cesty odrádzali. "Aj môj vnútorný hlas nachádzal stovky dôvodov, prečo to nerobiť: Si príliš starý, čo keď ochorieš? Cítil som ale, že je to skrátka moja ďalšia životná kapitola," zveril sa Hermann.

 

Počas 12 mesiacov nakoniec precestoval celkom 23 krajín v Európe, Afrike, Ázii a Strednej Amerike. Väčšinu času cestoval lowcostovo a nocoval v hosteloch, kde stretával prevažne mladých ľudí.

 

Teraz už je zo svojej životnej cesty späť a svojím príbehom sa snaží inšpirovať rovesníkov "Nemali sme rovnaké možnosti, keď sme boli mladí, ale máme ich teraz a nechávame si ich ujsť. Ak je cestovanie vašou vášňou, na nič nečakajte," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies