Senicu opúšťa pätica hráčov

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 16:40 • 2 min
Senicu opúšťa pätica hráčov

SENICA - Pätica hráčov Milan Švenger, Martin Babic, Martin Ďurica, Patrik Mráz a Ján Gajdošík ukončila svoje pôsobenie v slovenskom corgoňligovom futbalovom klube FK Senica.

slovakia

left justify in out

Prvým dvom spomenutým sa skončilo hosťovanie zo Sparty Praha, resp. z ViOnu Zlaté Moravce, trojici Ďurica, Mráz a Gajdošík zasa vypršala platnosť kontraktov. Informáciu priniesla oficiálna stránka "Záhorákov".

Milan Švenger prišiel do Senice v lete 2012 ako brankárska jednotka. Nastúpil v 32 zápasoch, celkovo odchytal takmer 2900 minút. Na ihrisku chýbal iba v Prešove, kde pre zranenie prepustil v 43. min miesto Michalovi Šullovi, a v dueli záverečného 33. kola v Nitre. Kmeňový hráč Sparty dostal 34 gólov, viacerými skvelými zákrokmi však podržal Seničanov a výraznou oporou prispel ku konečnej 2. pozícii v tabuľke a miestenke v 2. predkole Európskej ligy UEFA 2013/2014. Martin Babic bol v Senici na ročnom hosťovaní zo Zlatých Moraviec. Zranenia neumožnili kreatívnemu záložníkovi ukázať sa v plnom lesku. V Corgoň lige nazbieral 10 štartov, z toho sedemkrát nastúpil v základnej zostave. Babic skóroval pri júlovej výhre 2:1 nad Košicami, gól dal aj v pohárovom zápase v Žiline, kde síce Senica vyhrala 2:1, ale po pokutových kopoch postúpili ďalej "šošoni".

Zo Senice odchádza aj Martin Ďurica. Slovenský šampión v dresoch Žiliny aj Petržalky prišiel na Záhorie v lete 2010. Celkovo dal v drese Senice tri ligové góly, všetky v sezóne 2011/2012. Platnosť zmluvy uplynula aj Patrikovi Mrázovi. Ľavý obranca prišiel do senického mužstva počas zimnej prípravy ako alternatíva za Martina Frýdeka. Patrik Mráz odohral dvanásť stretnutí, v ktorých ani raz neskóroval. Mužstvo opúšťa aj Ján Gajdošík. Skúsený 34-ročný stopér debutoval v pruhovanom červeno-modrom drese v septembri 2009. Skvelými výkonmi, spoľahlivosťou a svojou autoritou sa stal dokonca kapitánom tímu. Vlani v marci si však nešťastne poranil koleno a pauzoval presne rok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies