Chvátal na ročné hosťovanie do Sparty Praha

NETKY.SK • 2 Február 2015, 12:54 • 2 min
Chvátal na ročné hosťovanie do Sparty Praha

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Juraj Chvátal odchádza z fortunaligového klubu FK Senica do tímu úradujúceho českého majstra AC Sparta Praha.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom v pondelok popoludní informoval mediálny manažér tímu zo Záhoria Milan Ondruš s tým, že talentovaný osemnásťročný obranca (nar. 13. júla 1996) si v rámci hosťovania bude obliekať dres "rudých" najbližší rok. Obidva kluby sa dohodli aj na možnosti využitia následnej opcie.

 

"Juraj je veľký talent, jeden z najväčších, aké momentálne behajú po slovenských trávnikoch. Samozrejme, že Senici bude chýbať. Po Robovi Mazáňovi je to druhý výborný krajný obranca, ktorý odchádza. Sparta Praha je však veľký klub a pre samotného hráča obrovská výzva a možnosť ďalšieho posunu v kariére. Navyše, Juraj stále zostane naším hráčom, do Sparty ide zatiaľ len na hosťovanie," uviedol športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo. 

 

Rodák zo Závodu by mal v stredu odcestovať s výpravou Senice do Turecka, tam by sa však už mal pridať k tímu Sparty. Zo senického mužstva pôsobili v minulosti v tomto najslávnejšom českom klube Tomáš Kóňa a Juraj Piroska. 

 

O odchovanca FK Senica Juraja Chvátala sa zaujímalo viacero tímov, najmä zo zahraničia. Výkonmi si na jeseň vyslúžil pozornosť pozorovateľov i manažérov klubov, hovorilo sa najmä o Nemecku. "Juraj sa na pravej strany obrany Senice udomácnil. Za trénera Pavla Hapala podával výborné výkony. Na začiatku februára je definitíva na stole. Chvátal bude najbližší rok obliekať dres pražskej Sparty," skonštatoval mediálny manažér FK Senica Milan Ondruš. Mladý slovenský zadák mal vlani zdravotné problémy, absolvoval dve operácie ramena: na jar išlo pod skalpel ľavé, v novembri pravé, ale už je zdravotne v poriadku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies