Senica zdolala Slovan po vyše 4 rokoch, hrdinom Kalabiška

NETKY.SK • 10 November 2014, 15:35 • 2 min
Senica zdolala Slovan po vyše 4 rokoch, hrdinom Kalabiška

SENICA - Futbalisti Senice zdolali v ligovej súťaži hráčov Slovana Bratislava po vyše štyroch rokoch a zároveň prerušili sedemzápasovú sériu prehier s týmto klubom.

slovakia

left justify in out

"Záhoráci" zvíťazili v nedeľňajšom večernom dueli 17. kola nad "belasými" 2:1, o rozhodujúci gól sa postaral v 89. min od stredy "čerstvý" otec Jan Kalabiška.

 

"Je to krásny pocit. Veril som, že sa mi podarí skórovať pre nášho malého synčeka Dominika. Gól ma teší o to viac, že sme vďaka nemu získali tri body," citoval web fortunaliga.sk slová s deviatimi presnými zásahmi najlepšieho kanoniera tejto sezóny, ktorý ďalej poznamenal: "Na korunu kráľa strelcov nemyslím. Som rád, že pomáham mužstvu. Prežívam najšťastnejšie obdobie v živote. Darí sa mi prenášať domácu rodinnú pohodu na ihrisko, možno aj preto mi to začalo padať do súperových sietí. Verím, že to takto bude pokračovať." 

 

Kapitán Senice Juraj Piroska dal hrdinovi duelu hneď najavo, že po tohtotýždňovom prírastku i rozhodujúcom góle čakajú spoluhráči na príspevok do klubovej pokladnice. "Doma sa už predviedol, teraz je načase, aby sa ukázal aj v šatni. Toto ho vyjde draho," skonštatoval ofenzívny stredopoliar Piroska, ktorý však rovnako ako český legionár Kalabiška strelil úradujúcemu majstrovi gól: po polhodine hry poslal mužstvo do vedenia, keď zužitkoval prihrávku ďalšieho exslovanistu Filipa Hlohovského. "Bol to pre mňa gól ako každý iný. Nezáleží na tom, že som ho dal klubu, v ktorom som predtým pôsobil. Podstatné je, že pomohol Senici. Vedeli sme, že Slovan je v kríze, no tréner Hapal nás nabádal k tomu, aby sme nič nepodcenili. Do druhého polčasu sme vstúpili zle, súper mal viacero príležitostí a ak by ich premenil, všetko mohlo byť inak. My sme si však počkali na našu chvíľu a sme radi, že sa nám podarilo zvíťaziť. Tri body sme po minulotýždňovom výbuchu v Dunajskej Strede (0:3) veľmi potrebovali," hodnotil J. Piroska. 

 

Hráči Slovana odchádzali z trávnika smutní. Ich jediný gól strelil v 35. min Erik Čikoš, pre ktorého to bol premiérový zásah v tejto ligovej sezóne. "Skutočne už neviem, čo mám na to povedať," uviedol po dueli 26-ročný obranca "belasých" a dodal: "V Senici sme zápas odohrali so cťou. Aj keď sme prehrávali, dokázali sme zdvihnúť hlavy a vyrovnať, čo nám robilo v ostatnom čase najväčšie problémy. Po zmene strán sme boli lepším tímom, no nepremenili sme šance. Do našj bránky naopak asi padne všetko, do čoho súper kopne. Senica mala dve šance a dala dva góly. Na ten druhý nám už nezostal čas odpovedať, čo nás veľmi mrzí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies