Senica v šlágri 13. kola hostí Slovan, ViOn v derby s Nitrou

NETKY.SK • 21 Október 2011, 21:24 • 2 min
Senica v šlágri 13. kola hostí Slovan, ViOn v derby s Nitrou

Senica v šlágri 13. kola hostí Slovan, ViOn v derby s Nitrou

slovakia

left justify in out

img

img

Šlágrom 13. kola futbalovej Corgoň ligy 2011/2012 bude nedeľňajší duel vicemajstra so Senice s majstrovským Slovanom Bratislava. Ten bude mať v nohách ťažký štvrtkový duel 3. kola Európskej ligy UEFA s francúzskym Parížom St. Germain, s ktorým remizoval na Pasienkoch 0:0 a získal v súťaži prvý bod.
Konfrontácia zverencov trénerov Stanislava Grigu a Vladimíra Weissa je klasifikovaná ako rizikový zápas, domáci sa ale na hit jesene tešia. Jednogólové výhry na Východe republiky s Košicami a Prešovom katapultovali vicemajstra na druhú priečku v tabuľke, Slovan by ale mal byť "iná káva". "Na každý zápas sa pripravujeme so stopercentnou vážnosťou. Žiadny súper totiž nie je ľahký. Každý má svoju kvalitu. Slovan patrí v tomto rebríčku na úplný vrchol," povedal pre klubový web brankár Petr Bolek, ktorý od "belasých" dostal v druhom kole na Pasienkoch tri góly a FK musel skloniť hlavu po prehre 2:3. "V Bratislave to bol špecifický zápas. Dlho sme hrali v oslabení. Domáci navyše podali podľa mňa jeden z najlepších výkonov v sezóne. Po vylúčení Jana Gajdošíka nás slovanisti prehrávali. Napokon vyhrali o gól," dodal český legionár.
V sobotu sa uskutoční päť zápasov, pod trénerom Alešom Křečkom prebudený Ružomberok hostí AS Trenčín, ôsma Banská Bystrica privíta predposlednú Dunajskú Stredu. "Zápas s Dunajskou Stredou bude veľmi ťažký, pretože v poslednom čase potrápila favoritov. Je to veľmi dôležitý zápas, v ktorom by sme chceli vyhrať, pretože v posledných domácich zápasoch sa nám veľmi nedarilo a práve preto by sme si chceli udobriť aj domácich fanúšikov. Ale určite aj konečne poskočiť v tabuľke na vyššie pozície, na ktoré s naším kádrom určite máme. Myslím si, že to bude dobrý, bojovný futbal a diváci si prídu na svoje," povedal 23-ročný Stredopoliar vojakov Jakub Považanec pre klubový web.
Zaujímavý futbal môže ponúknuť derby Zlaté Moravce - Nitra, líder z Trnavy sa stretne s desiatými Košicami. Pod Dubňom je na programe druhý diel trojzápasovej konfrontácie hráčov Žiliny a Prešova, keďže títo sú súpermi aj vo štvrťfinále Slovnaft Cupu. Šošoni" v lige posledný Prešov zdolali v utorok 2:1, teraz sú v hre ale pre hostí mimoriadne dôležité body.
V rámci akčných týždňov FARE futbalisti pred duelmi vyjdú na ihrisko s bannerom proti rasizmu a symbolicky tak ukážu prejavom intolerancie červenú kartu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies