Senica v juniorskej LM remizovala s FC Turín

NETKY.SK • 29 September 2015, 23:26 • 2 min
Senica v juniorskej LM remizovala s FC Turín

SENICA - Premiérové vystúpenie slovenského futbalového tímu v juniorskej Lige majstrov sa skončilo remízou.

slovakia

left justify in out

Futbalisti FK Senica do 19 rokov v utorkovom domácom úvodnom stretnutí prvého predkola majstrovskej vetvy UEFA Youth League 2015/2016, ktorá je najprestížnejšou mládežníckou európskou klubovou pohárovou súťažou, hrali s rovesníkmi talianskeho FC Turín bez gólov. Odveta sa uskutoční v stredu 21. októbra 2015 od 18.30 h pod Alpami.

 

Už v 6. min zneškodnil senický brankár Martin Junas zakončenie hosťujúceho útočníka Massima Martina. Ten bol v prvom polčase najaktívnejším mužom na trávniku a opäť zahrozil v 23. min, aj tentokrát však svojich spoluhráčov podržal Junas. O osem minút neskôr získal domáci hrotový futbalista Jakub Reľovský loptu, ale vystrelil nepresne.

 

V druhom dejstve boli omnoho nebezpečnejší zverenci Jozefa Dojčana. V 50. min letel tečovaný pokus Viktora Jedináka len tesne nad konštrukciu turínskej bránky, o pár minút ten istý hráč napálil loptu do žrde. V 65. min Samuel Mráz pohladil brvno hostí a neskôr sa gólman talianskeho mužstva Andrea Zaccagno vyznamenal pri projektile Petra Vargu. Deväť minút pred koncom riadneho hracieho času videl druhú žltú a teda aj červenú kartu stredný obranca mladých Záhorákov Erik Otrísal.

Konečný výsledok - utorok:
FK Senica "19" (SR) - FC Turín "19" (Tal.) 0:0
ŽK: 24. Otrísal, 59. Jedinák, 84. Nemček - 60. V. Mantovani, 87. Zenuni, 90. Edera, ČK: 81. Otrísal (Senica) po 2. ŽK, rozhodovali: S. Jovanovič - Stojkovič, Sutulovič (všetci Srb.), 1589 divákov

Zostavy:
FK Senica: Junas - D. Kozák, Otrísal, Včelka, Nemček - P. Varga, Svatík (28. Krč) - M. Kosorin, S. Mráz, Jedinák - Reľovský (55. Rajník)
FC Turín: Zaccagno - Carissoni, V. Mantovani, Auriletto, Procopio - Edera, Segre (86. Geraci), Osei, Zenuni - Gjuci (68. Candellone), M. Martino

Hlasy:
Jozef Dojčan (tréner Senice): "Stretli sme sa s veľmi kvalitným a takticky vyspelým protivníkom. V prvom polčase sme boli príliš opatrní, nebol to zámer. Druhé dejstvo bolo otvorenejšie, mali sme väčšie šance. Tvrdiť, že sme mali zvíťaziť, by však bolo nespravodlivé."

Moreno Longo (tréner Turína): "Bola to naša prvá skúsenosť v tejto súťaži. Väčšinu zápasu sme hru držali pod kontrolou. Páčil sa mi výkon našich chlapcov, rovnako aj organizácia a prostredie v Senici."

Nikolas Včelka (kapitán Senice): "Rád by som pochválil našich chalanov, dreli počas celého duelu. V úvodnej štyridsaťpäťminútovke sme boli ustráchaní, po zmene strán sme zistili, že sa s nimi dá hrať. Do odvety pôjdeme s postupovým cieľom."

Valerio Mantovani (kapitán Turína): "Medzinárodná konfrontácia je úplne niečo iné a nové ako domáca liga Primavera. Chcel by som pochváliť aj Seničanov, boli vyrovnaným súperom. V odvete urobíme všetko, aby sme postúpili. Z našej strany chýbali len góly, to je však detail, čo sa dá doladiť na domácom trávniku."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona