Senica túži po Európskej lige 2015/2016

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 11:49 • 2 min
Senica túži po Európskej lige 2015/2016

SENICA - Futbalisti Senice by chceli účinkovať na európskej pohárovej scéne v nastávajúcom ročníku 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Jozefa Kostelníka až po jedenástich mesiacoch a dovedna trinástich zápasoch neuspeli v ligovom dueli na domácom trávniku ("stopku" im vystavila Žilina rovnako ako predtým naposledy 10. mája 2014, pozn.), v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže osem kôl pred koncom ročníka 2014/2015 figurujú na 4. mieste. Klub zo Záhoria má na lídra z Trenčína 16-bodové manko, na druhú v klasifikácii Žilinu odstup 14 bodov, za "bronzovou" Trnavou zaostáva však len o štyri body a na piaty ŠK Slovan disponuje jednobodovým náskokom: pre Senicu je tak stále reálna šanca vybojovať si miestenku do Európskej ligy. "O motiváciu máme postarané. Máme o čo hrať. Túžime po Európskej lige," citovala oficiálna internetová stránka FK Senica slová 31-ročného skúseného stredopoliara či v ostatných dueloch aj obrancu Tomáša Kóňu.

 

Seničania si môžu účasť v EL UEFA 2015/2016 vybojovať okrem umiestnenia vo Fortuna lige aj cez Slovnaft Cup. Kóňa a spol. sa v tejto slovenskej pohárovej súťaži prebojovali už do semifinále a hoci v úvodnom meraní síl podľahli v Dunajskej Strede 0:1, v odvete na domácom trávniku v utorok 21. apríla môžu proti FC SAC 1904 zmazať jednogólové manko a postúpiť do prvomájového finále v Poprade. K naplneniu snahy futbalistov Senice "cez domáci pohár" hrať v Európskej lige chýba úspešne zvládnuť ešte dva duely - zo slovenských klubov sa do Európy kvalifikuje takmer naisto len víťaz Slovnaft Cupu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies