Senica rozbila nováčika z Dunajskej Stredy 4:0

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 06:26 • 2 min
Senica rozbila nováčika z Dunajskej Stredy 4:0

SENICA - Hráči FK Senica si v 3. kole Corgoň ligy poľahky poradili s nováčikom z Dunajskej Stredy.

slovakia

left justify in out

V bránke oboch tímov sa predstavili senickí odchovanci - v domácej Michal Šulla v hosťujúcej Andrej Fišan. Prvý polčas sa niesol v územnej prevahe Záhorákov, hralo sa prakticky na jednu bránku, ale prevaha Senice bola neplodná. Prvá akcia domácim vyšla v 17. min, po prihrávke Čermáka pred Hiagom v poslednej chvíli zachránil obranca Beňo. Seničania mali viacero rohových kopov, po jednom z nich Križko hlavičkoval v dobrej príležitosti vysoko nad. Hostia do priestoru bránky poslali loptu iba raz - v 22. min Šulla zneškodnil Fodrekovu tvrdú strelu. V poslednej päťminútovke hlavičkoval Kalabiška po priamom kope Zemana tesne nad a po Piroskovom vysunutí Hiagovu strelu Fišan vyrazil na roh. 

V druhom polčase Záhoráci zužitkovali prevahu štyrmi gólmi. V 49. min Beňo stiahol Pirosku v pokutovom území a sám faulovaný s prehľadom otvoril skóre - 1:0. O dve minúty neskôr bol rozdiel už dvojgólový, po Zemanovom rohovom kope sa k odrazenej lopte dostal na hranici pokutového územia Hiago a tvrdou strelou pod brvno si otvoril strelecký účet v drese Senice. Hostia mohli skorigovať v 60. min, ale lopta sa po priamom kope Fodreka z dvadsiatich metrov obtrela o brvno Šullovej bránky. Na druhej strane zazvonila pravá žrď po rýchlej akcií Záhorákov a zakončení Hiaga. Druhýkrát sa konštrukcia Fišanovej bránky triasla v 69. min po Jiráskovej strele. Posledné dva góly Seničanov strelili striedajúci hráč - v 76. min presne a tvrdo vystrelil z 25 m Jirásek a lopta skončila pri ľavej žrdi hosťujúceho gólmana. Striedajúci Jakubov premenil až svoju tretiu šancu a v 86. min po centri Pirosku z voleja prekonal Fišana - 4:0. Záverečný strelecký pokus mali hostia v 90. min - Šulla mal problémy s Dianovou strelou, ale udržal si čisté konto. 

FK Senica - FK DAC 1904 Dunajská Streda 4:0 (0:0) 
Góly: 51. Piroska (z pok. kopu), 52. Hiago, 76. Jirásek, 86. Jakubov, ŽK: 53. Križko, 69. Jaroslav Diviš - 5. Božoň, 48. Fodrek, 49. Beňo, 83. Obžera, rozhodovali: Smolák - Chládek, D. Hrčka, 1911 divákov 

Zostavy: 
Senica: Šulla - Šenk (77. Jakubov), Križko, Brabec, Čermák - T. Kóňa, Piroska, L. Opiela (68. Jirásek) - Hiago (64. Jaroslav Diviš), Kalabiška, Martin Zeman 
Dunajská Streda: Fišan - Boya, Božoň, Peter Majerník, Beňo - Velický, Huber (58. Obžera) - E. Ujlaky (71. M. Sedlák), Hodúr, Antunovič - Fodrek (84. M. Dian)

Hlasy: 
Eduard Pagáč (tréner Senice): "Bol to pre nás veľmi ťažký zápas. Po štvrtkovom neúspechu sme potrebovali bodovať naplno. Som rád, že to dnes chalani zvládli, v hlavách aj fyzicky. Myslím si, že hráči siahli na dno síl. Musím byť spokojný aj s prvým polčasom, v ktorom sme si vypracovali dostatok príležitostí. Po druhom góle sme ovládli hru. Teší ma, že sme dali štyri góly, aj keď šancí sme mali oveľa viac. Konečne sme uhrali zápas na nulu, čo je pre nás dôležité. Chlapcom musím poďakovať." 

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Dnes sme sa vôbec nedostávali do hry. Niektorí hráči ako keby ani neboli ani na ihrisku. Napriek tomu sme uhrali polčas na 0:0. Domácich nakopla po zmene strán jedenástka. Potom sme inkasovali po štandardke, hoci sme sa na ne pripravovali. Od tej chvíle som si pripadal, ako keby som viedol žiacke družstvo. Prehrávali sme 0:2 a niektorí hráči si na ihrisku robili, čo chceli." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona