Senica po troch sezónach bez pohárov, problémom komunikácia

NETKY.SK • 28 Máj 2014, 13:20 • 2 min
Senica po troch sezónach bez pohárov, problémom komunikácia

BRATISLAVA - Futbalistom Senice táto corgoňligová sezóna nevychádza podľa predstáv, na rozdiel od predchádzajúcich troch ročníkov nebude s určitosťou účinkovať v európskych pohárových súťažiach.

slovakia

left justify in out

Po druhom mieste v sezóne 2010/2011 (zisk 61 bodov, 1. Slovan Bratislava - 68 b.), štvrtej priečke v edícii 2011/2012 (57 bodov, 1. Žilina 67 b.) a druhej pozícii v uplynulom ročníku 2012/2013 (55 bodov, 1. Slovan 59 b.) figurujú zverenci českého trénera Pavla Hapala pred sobotňajším záverečným 33. kolom "až" na 6. mieste so 46 bodmi. Na klub zo Záhoria čaká v sobotňajšej derniére duel na pôde už zostupujúcej Nitry. V najlepšom prípade môže Senica obsadiť 4. priečku, spoliehať sa však musí na zaváhania momentálne piateho tímu corgoňligovej klasifikácie MFK Košice (46 b., bude hrať v Žiline) i štvrtého Ružomberka (v súčasnosti má MFK 47 bodov a privíta Dunajskú Stredu).

 

Futbalisti Senice neuspeli v ostatných štyroch kolách, za dve remízy a prehry získali iba dva body. Naposledy triumfovali v CL 26. apríla doma proti MFK Košice (3:2). "Trápi nás najmä zlá defenzíva, s týmto problémom stále bojujeme. Dostávame lacné góly a strácame ľahko body," citoval klubový web slová Pavla Hapala, ktorý v polovici marca pred 22. kolom nahradil na poste kormidelníka Eduarda Pagáča. S hráčmi viedol často dlhé debaty. 

 

"Tréner nám hovoril, že problémom môže byť komunikácia medzi nami. V tíme je viacero cudzincov, ktorí nerozumejú po slovensky či česky. Niektorí nehovoria ani po anglicky. Keď je potom v zápase situácia, ktorá si vyžaduje okamžitú reakciu, chalani nereagujú na pokyny," skonštatoval český legionár v senickom mužstve Jan Kalabiška. Vynikajúca defenzívna činnosť zdobila Seničanov v spomenutých predchádzajúcich úspešnejších sezónach. "Bolo to tak. Zmenil sa však káder, zmenili sa tréneri i herný štýl. Nejde hrať stále to isté. Ja sa však nevyhováram. Sme si vedomí, že to nie je dobré," doplnil 27-ročný krídelník Kalabiška, ktorý pred sobotňajšou derniérou pod Zoborom doplnil: "Naďalej hráme o veľa - o body i priazeň fanúšikov. Stále môžeme skončiť v tabuľke štvrtí, pokúsime sa o to." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona