Senica na jar bez obáv o záchranu, zložiť mužstvo bol problém

NETKY.SK • 14 Február 2017, 16:17 • 2 min
Senica na jar bez obáv o záchranu, zložiť mužstvo bol problém

SENICA - Hráči FK Senica patria medzi mužstvá, ktoré po odstúpení Spartaka Myjava vstúpia do jarnej časti slovenskej futbalovej Fortuna ligy 2016/2017 bez obáv o zotrvanie v najvyššej súťaži v súvislosti s ich športovými výkonmi. V aktualizovanej, už 11-člennej tabuľke, patrí Senici 10. priečka so ziskom 14 bodov (bilancia 3-5-10, skóre 14:23). Prvým jarným súperom Seničanov budú suverénni Žilinčania, duel je na programe v sobotu o 17.00 h na Záhorí.

slovakia

left justify in out

Seničania už majú istotu "záchrany", dôležité stretnutia sa však odohrávajú aj mimo trávnikov. "Generálny manažér klubu Pavol Michalica má práve dnes naplánované rokovanie s potenciálnym investorom. Podľa jeho slov sú rokovania v celkom pokročilej fáze, rokuje sa s viac ako jedným záujemcom. Jeden zo záujemcov je zahraničný, ako aj zaznelo v médiach, jeden záujemca je z Blízkeho východu. Ako bolo spomenuté skôr, medzi záujemcami je minoritný vlastník klubu Premier League. Všetci v klube dúfame, že tie rokovania sa dotiahnú do úspešného konca čo najskôr a Senica bude aj naďalej na futbalovej mape Slovenska. Po tom, čo tu vybudoval pán Levársky za posledné roky, Senica určite do ligy patrí," povedal PR manažér klubu Filip Holec počas utorkovej tlačovej konferencie pred jarnou časťou aktuálneho ročníka Fortuna ligy. 

Tréner A-tímu Miroslav Mentel má za sebou neľahkú prípravu. "Táto zimná príprava bola veľmi špecifická, bolo to skôr hľadanie sa v čase a priestore, pretože po jeseni nastal príliš veľký odliv hráčov z klubu a káder sa nám zmenšil tak, že sme od začiatku prípravy robili skladačku. Pokiaľ sa nám podarí dotiahnuť to, na čom sa pracuje, tak to možno bude pre jarnú časť aj zaujímavé mužstvo. Ak sa dáme dokopy, tak budeme také mladé pušky, ktoré budú hrýzť tak od piateho kola, pretože na začiatku to bude ešte veľká nezohranosť," skonštatoval Mentel.

 

"Chcel by som sa poďakovať niektorým silnejším slovenským a českým mužstvám, ktoré Senici v tejto fáze pomohli formou hosťovaní hráčov, pretože aj vďaka nim môžeme naozaj tento ligový ročník odohrať so cťou. Aj keď títo hráči sú mladí, určite budú zaujímaví a majú potenciál smerom do budúcnosti. Pokiaľ ide o niektorých z nich, myslím si, že o nich budeme ešte počuť aj v rámci reprezentačných výberov. V príprave sme mali naozaj málo futbalistov a ak by sme si nepomohli hráčmi na skúške, možno by nás bolo desať či jedenásť - takže sa nedá veľmi hovoriť o príprave, ale skôr o skladaní mužstva pre jarnú časť," doplnil Mentel.


Aktuálny káder FK Senica pred jarnou časťou futbalovej Fortuna ligy 2016/2017: 
Brankári: Michal Šulla, František Plach, Martin Junas, Matej Vajs 
Obrancovia: Igor Gončar, Adam Pajer, Róbert Pillár, Martin Červeňák 
Stredopoliari: Boris Bališ, Tomáš Brigant, Viktor Miklós, Adrián Kopičár, Luboš Hušek, Filip Blažek, Miloš Kratochvíl, Jakub Krč 
Útočníci: Daniel Turyna, Ondřej Šašinka, Alan Kováč, Matej Kosorin 

Príchody: 
Tomáš Brigant (FC Zbrojovka Brno, hosťovanie), Boris Bališ (FC Spartak Trnava, hosťovanie), Viktor Miklós (Ceglédi VSE/Maď., prestup), Ondřej Šašinka (FC Baník Ostrava/ČR, hosťovanie), Adam Pajer (FK Mladá Boleslav/ČR, hosťovanie), Alan Kováč (FC DAC 1904 Dunajská Streda, hosťovanie), Jakub Krč, Matej Kosorin (ŠKF Sereď, návrat z hosťovania) 
Pozn.: V štádiu riešenia je ešte príchod iných hráčov z dvoch popredných slovenských klubov a aj príchod Michala Ranka, ktorý naposledy pôsobil v Zlatých Moravciach. 

Odchody
Jakub Kosorin, Benjamin Száraz (FC DAC 1904 Dunajská Streda), David Březina (AC Sparta Praha, návrat z hosťovania), Samuel Mráz (MŠK Žilina), Viktor Jedinák (ŽP Šport Podbrezová), José Pirulo, Weriton, Guille López, Alberto Delgado, Paul Quaye, Richie Ebwelle, Pedro Astray (všetci ukončenie zmluvy) 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies