Senica chce s legionármi lepšie umiestnenie ako vlani

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 17:42 • 2 min
Senica chce s legionármi lepšie umiestnenie ako vlani

SENICA - Futbalisti FK Senica chcú v novom fortunaligovom ročníku vylepšiť umiestnenie z toho minulého. Aj preto sa na ceste za úspechom rozhodli angažovať českého kouča Aleša Čvančaru, ktorý by mal vďaka dosiahnutým skúsenostiam posunúť na vyššiu úroveň predovšetkým mladé talenty z domácej akadémie.

slovakia

left justify in out

Seničania dohrali uplynulý ročník s výrazne omladeným kádrom a doplatili na to tabuľkovým prepadom na desiate miesto. Počas leta sa udialo na Záhorí viacero zmien, ktoré podmienili vedenie klubu k angažovaniu zahraničných hráčov. "V slovenskej lige vznikla v poslednom období konkurenčná nerovnováha. V poslednom období nebolo v slovenskej lige veľké množstvo cudzincov, najmä zásluhou AS Trenčín sa to zmenilo a ostatných už ale nebaví hrať o piate či šieste miesto, preto sme sa rozhodli uberať iným smerom. Problémom na Slovensku nie je nedostatok talentu, ale priaznivé podmienky na jeho vývoj. Nemyslím tým materiálne zabezpečenie, pretože práve Senica má vytvorené fantastické podmienky. Všetkých mladých hráčov však nemôžeme vyviezť von, aby sa učili, ale môžeme priniesť kvalitných zahraničných hráčov ku nám, aby posunuli našich hráčov inde. Ukážkovým príkladom je Samo Mráz, ktorý po príchode nových hráčov vyzerá v tejto príprave úplne inak, ako v minulej sezóne," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii podľa klubového webu Richad Čech, nový manažér FK Senica pre scouting a transfery, smerovanie a filozofiu klubu.

 

Z týchto dôvodov sa v Senici rozhodli angažovať viacero legionárov z rôznych kútov sveta. Zahraniční hráči by mali mať dostatočnú kvalitu na to, aby rozdali skúsenosti mladým Seničanom a tí následne pomohli k rozvoju slovenského futbalu. "Senica je slovenský klub, má slovenského majiteľa a chce byť prínosom pre slovenský futbal a slovenskú ligu. My týmto štýlom chceme zlepšovať kvalitu našich mladých hráčov, ktorých v akadémii vychovávame. A aj preto sedí vedľa mňa Aleš Čvančara, ktorý má zo Sparty Praha či českých reprezentácii skúsenosť, ako posúvať mladých hráčov smerom k seniorskému futbalu. Je teda logickou voľbou na post hlavného trénera v klube, ktorý je a vždy bude progresívny a inovatívny," dodal Čech.

 

Seničania absolvovali pod taktovkou Čvančaru náročnú letnú prípravu, v ktorej si zmerali sily s viacerými českými klubmi vrátane úspešnej generálky proti Baníku Ostravu. Druholigistu zdolali doma 3:1. "Letná príprava prebehla podľa plánu, odohrali sme kvalitné zápasy, ktoré boli zámerne naplánované s tímami, ktoré majú svoju kvalitu. Slovácko skončilo na dobrej pozícii v českej lige, Terek Groznij siedmy v ruskej lige, Mattersburg hrá rakúsku najvyššiu súťaž V týchto zápasoch sme prerotovali množstvo hráčov, ktorí odohrali výborné zápasy s ohľadom na to, v akej fáze prípravy sme boli. Paradoxne sme odohrali výsledkovo najlepší zápas proti Baníku Ostrava, ale tam sme neboli až tak spokojní s predvedenou hrou. Prišlo množstvo nových hráčov zo Španielska, mladí hráči z Čiech a Pavel Košťál, ktorý bude našim mladým odovzdávať množstvo skúseností. Máme hráčov z Ukrajiny či Ghany ale zároveň prišiel mladý Filip Blažek, ktorý ešte môže hrať za dorast, ale napriek tomu som si ho nechal v kádri A-mužstva," uviedol Čvančara.

 

Novým kapitánom tímu sa stal Košťál. Skúsený 35-ročný stopér ma za sebou bohatú kariéru v najvyššej českej súťaži, v ktorej obliekal dresy Zbrojovky Brno či Slovana Liberec. Dva roky hral za rakúsky Wiener Neustadt, rok aj za nemecký klub Hansa Rostock. "V nedeľu nás čaká prvý majstrovský zápas so Slovanom, ako povedal aj tréner, sú tam pozitívne veci, ale zápas s Baníkom nám ukázal aj veci, na ktorých musíme popracovať. Napriek tomu, že máme množstvo cudzincov, komunikácia nie je žiadny problém, chalani sú pracovití na tréningoch a aj mimo nich sa snažia pochytiť slovenské či české slovíčka. Je vidieť, že chalani majú talent a že klub ide dobrým smerom. Samozrejme všetci si prajeme, aby sme od začiatku boli úspešní a v tabuľke sa oproti minulej sezóne zdvihli," dodal Košťál.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies