Senica chce byť do 6. miesta a postúpiť do pohárového finále

NETKY.SK • 24 Február 2016, 07:07 • 2 min
Senica chce byť do 6. miesta a postúpiť do pohárového finále

SENICA - Futbalisti Senice v konkurencii dvanástich tímov prezimovali na 7. mieste tabuľky najvyššej slovenskej súťaže, odkiaľ by sa v jarnej časti radi posunuli medzi elitnú šesticu.

slovakia

left justify in out

"Pokiaľ ide o Fortuna ligu, naším cieľom je zabudovať čo najviac odchovancov z našej akadémie a posily, ktoré sme priviedli cez zimu. Veríme, že to bude stačiť na umiestnenie v prvej polovici tabuľky a potvrdí sa kvalita hráčov, ktorých sme angažovali," vyjadril sa športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo na utorňajšej tlačovej konferencii.

 

Klub zo Záhoria sa prebojoval do štvrťfinále Slovnaft Cupu, v polovici marca privíta v tomto domácom pohári ŠK Slovan Bratislava. "Máme radosť, že sme po jeseni zostali v Slovnaft Cupe. Všetci spravíme maximum, aby sme sa dostali čo najďalej. Sme si vedomí sily a ambícií Slovana, ale teší nás, že hráme v domácom prostredí pred našimi fanúšikmi. Chceli by sme zopakovať v pohári opäť cestu až do finále," vyjadril sa ďalej na klubovom webe Dušan Vrťo.

 

V senickom kádri sú v porovnaní s jesennou časťou tejto sezóny aj nové tváre: brankár František Plach, bosniansky obranca Adi Mehremič, ktorý naposledy bol v českom Frýdku-Místku, ďalej dvojica z druholigovej Nitry Adam Morong a Šimon Šmehyl ako aj so 16 gólmi najlepší jesenný kanonier Doxxbet II. ligy východ Dávid Leško z Tatrana Prešov. "Okrem tejto pätice na prestup máme aj jedného hráča z vlastných zdrojov - je ním talentovaný 16-ročný útočník Laco Almási," pripomenul na TB Dušan Vrťo a pokračoval v analýze novicov: "Leška sme si vytypovali spoločne s trénerom Jurajom Sabolom, a to na základe jeho stabilnej výkonnosti v Prešove. Trochu nám chýbal produktívny zakončovateľ, najlepší kanonier uplynulej sezóny s 19 gólmi Honza Kalabiška odišiel teraz do českej Mladej Boleslavi, na jeseň však u nás absentoval rodený strelec. Šmehyl a Morong sú rýchlostné typy hráčov, ktoré sme hľadali. Celá Európa sa uberá takýmto trendom a my nechceme byť výnimkou. Mehremič je použiteľný na viacerých postoch: ako stopér v trojčlennej obrane, či na kraji defenzívy alebo zálohy, má dobrú ľavačku i strelu z väčších vzdialeností, je to klasicky technicky dobre vybavený ľavák. Na žiadosť trenéra brankárov Miroslava Mentela sme príchodom Placha posilnili aj post medzi žrďami. Myslím si, že je to vhodný typ na doplnenie Michala Šullu: spolu so Szárazom a Junasom utvoria veľmi kvalitnú brankársku štvoricu."

 

Vedenie FK Senica si udržalo vo svojich radoch obrancu Petra Pavlíka, ktorý podpísal nový kontrakt na 2,5 roka do leta 2018. Spoľahlivého zadáka chceli cez zimu angažovať poľské kluby Ekstraklasy Jagiellonia Bialystok, Zaglebie Lubin i Cracovia Krakov, v hre bol aj český prvoligista 1. FC Slovácko, napokon sa však 28-ročný český stopér rozhodol zotrvať na Slovensku. "V Senici som už štyri a pol roka, je to môj druhý domov. Klub mi naozaj prirástol k srdcu," uviedol Petr Pavlík a na margo doplnenia mužstva i prípravy, v rámci ktorej neboli Seničania ako väčšina ostatných fortunaligových klubov na zahraničnom hernom sústredení, skonštatoval: "Myslím si, že nových chalanov kabína prijala naozaj dobre. Zapadli veľmi rýchlo a naladili sa našu vlnu, ktorá je v mužstve za posledné roky veľmi priaznivá. V príprave sme mali utvorené fantastické podmienky, ktoré tu máme. Našťastie nebola nejaká tuhá zima, takže sa to dalo zvládnuť. Absolvovali sme dobré utužovanie kolektívu v Šamoríne. Teraz už máme všetci v hlavách sobotňajší prvý jarný zápas v Podbrezovej a ten chceme zvládnuť ku všeobecnej spokojnosti. My jednoznačne ideme do každého duelu s úmyslom zvíťaziť, nielen doma, ale aj vonku. Urobíme všetko, aby sme najmä pred našimi fanúšikmi získavali čo najviac bodov."

 

Služobne najstarším hráčom FK Senica je brankár Michal Šulla, ktorý v klube pôsobí prakticky od žiackeho veku. "Zimná príprava sa veľmi nelíšila od zvyčajných vecí, ktoré robíme počas sezóny, akurát sa pridali kondičné tréningy. Už sa však všetci tešíme na prvé jarné vystúpenie. Sme plní očakávaní a všetci pevne veríme, že získame pre Senicu na jar vo Fortuna lige čo najviac bodov," doplnil na klubovom webe 24-ročný Šulla, ktorý na začiatku zimnej prípravy nezaberal naplno so spoluhráčmi: "Po natrhnutí stehenného svalu som prvý týždeň trénoval len zľahka. Teraz už je to úplne naplno. Bez problémov som odchytal aj prípravné zápasy, takže všetko je už v poriadku."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies