Senegalčania uložili na večný spánok bývalého trénera Metsua

NETKY.SK • 22 Október 2013, 12:33 • 2 min
Senegalčania uložili na večný spánok bývalého trénera Metsua

DAKAR - Senegalská verejnosť na čele s prezidentom Mackym Sallom sa v pondelok rozlúčila s bývalým trénerom futbalovej reprezentácie Brunom Metsuom.

slovakia

left justify in out

Dlhovlasý Francúz, ktorý priviedol západoafrický tím do štvrťfinále majstrovstiev sveta 2002, skonal pred týždňom 14. októbra vo veku 59 rokov v rodnom Coudekerque-Village na rakovinu. V pondelok ho pochovali v Dakare. Sall ho v smútočnom prejave označil za vzor "ľudskosti a slušnosti" a tiež za "hrdinu medzi senegalskými hrdinami". "V tejto chvíli žiaľu a zármutku by som rád tlmočil nevýslovnú ľútosť celého národa," povedal prezident.

Na pohrebe boli zo známych futbalových osobností prítomní napríklad útočník Leedsu United El Hadji Diouf či bývalý stredopoliar Boltonu Wanderers Khalilou Fadiga. Obrad sa konal v nemocnici v Dakare. Rakva bola zahalená do štátnej vlajky Senegalu a zelenej farby islamu, na ktorý Metsu konvertoval, keď prijal meno Abdou Karim Metsu. 

"Dnes naveky zaspal pravý lev," dodal Sall narážajúc na prezývku senegalskej futbalovej reprezentácie - "Levi z Teranga". 

Metsu vlani v októbri predčasne ukončil svoje pôsobenie na lavičke dubajského klubu Al Wasl po tom, ako mu diagnostikovali zhubné ochorenie. Rodák z Coudekerque-Village viedol aj Guineu a Katar. 

Vystúpenie Senegalu na šampionáte v roku 2002 vošlo do histórie aj vďaka senzačnému víťazstvu nad bývalým kolonizátorom Francúzskom, ktoré vtedy obhajovalo titul.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies