Senecký má zlomenú nohu, bude opäť dlhšie pauzovať

NETKY.SK • 9 Júl 2015, 16:29 • 2 min
Senecký má zlomenú nohu, bude opäť dlhšie pauzovať

BRATISLAVA - Slovenského futbalového brankára Štefana Seneckého, ktorý v januári podpísal s vedením MFK Ružomberok zmluvu na 1,5 roka do leta 2016, v tomto kalendárnom roku doslova prenasledujú zranenia.

slovakia

left justify in out

Po poranení slabín v úvodnom jarnom vystúpení a následnej trojmesačnej absencii to v prípade 12-násobného slovenského reprezentanta vyzerá opäť na dlhšiu pauzu. Senecký v utorkovom prípravnom dueli proti Cracovii Krakov (1:3), ktoré sa uskutočnilo v tréningovom centre v poľskom Krakove, musel odstúpiť v 35. min pre vážne zranenie. Protivník Dariusz Zjawinski mu nalomil stehennú kosť ľavej nohy.

 

"Bola to klasická situácia: dlhá lopta po zemi za našu obranu, ktorú útočník nemôže chytiť a brankár berie loptu a kryje si ju," citoval denník Šport slová Štefana Seneckého, ktorý z ružomberskej nemocnice ďalej k hrozivej situácii poznamenal: "Deväť z desiatich futbalistov by ma preskočilo, alebo sa na loptu vykašľalo, keďže som ju držal. Lenže sa našiel jeden blbec, ktorý do mňa vletel oboma nohami a zlomil mi nohu. Bola to zrážka dvoch dospelých futbalistov, ktorí sa rútia na seba a jeden somár nezabrzdí alebo nepreskočí brankára. On nezabrzdil a trafil ma, prípravný zápas bral príliš vážne. Sami Krakovčania sa dotyčného pýtali, či stratil rozum, keď tak do mňa skočil. Jabĺčko v kolene mi posunul na vonkajšiu stranu, o centimeter mi posunul aj stehennú kosť. Röntgen ukázal, že mi ju nalomil. Uvidíme, aký bude môj stav po operácii." 

 

Tridsaťpäťročný nitriansky rodák (nar. 6. januára 1980) si vytrpel svoje. Poľský klub nemal k dispozícii sanitku ani nosidlá, a tak Senecký cestoval so zabandážovanou nohou v klubovom autobuse do Ružomberka. "V prvom momente som bol v šoku, že som si na svojom kolene nevidel to, čo tam normálne je. V strede kolena diera, jabĺčko mimo..." 

 

Pod Čebraťom musia riešiť brankársku otázku. Po zranení skúseného Štefana Seneckého, ktorý chytal aj v Nitre, Seredi, tureckých kluboch Ankaraspor, Ankaragücü, Sivasspor a za sebou má aj krátku anabázu v Slavii Praha, sú momentálne v Ružomberku k dispozícii medzi tri žrde Matej Šavol a Matúš Macík. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies