Senátorovi Mississippi zaslali list s toxickým ricínom

NETKY.SK • 17 Apríl 2013, 09:04 • 2 min
Senátorovi Mississippi zaslali list s toxickým ricínom

WASHINGTON - Senátorovi Rogerovi Wickerovi poslal niekto list, ktorý obsahoval toxický ricín. List sa k demokratickému senátorovi za štát Mississippi nedostal, lebo ho zachytili ešte pri triedení pošty v budove mimo Kapitolu.

slovakia

left justify in out

V utorok o tom informoval líder demokratickej väčšiny v Senáte Harry Reid, nepovedal však, kedy bol list odoslaný. Obsah ricínu potvrdili testy. Prípad vyšetruje Federálny vyšetrovací úrad (FBI), ktorého riaditeľ Robert Mueller sa už v tejto súvislosti stretol s ministerkou pre domácu bezpečnosť Janet Napolitanovou.

Poštu pre štátne úrady kontrolujú v Poštovom úrade vo Washingtone, ktorý musia na dva, tri dni uzavrieť pre prebiehajúce vyšetrovanie. Ricín po inhalácii spôsobuje ťažkosti s dýchaním, no po orálnom požití je smrteľný už v malých dávkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona