Senátor McCain vyjadril obavy, že na povstalcov v Sýrii sa zabúda

NETKY.SK • 11 September 2013, 16:22 • 2 min
Senátor McCain vyjadril obavy, že na povstalcov v Sýrii sa zabúda

WASHINGTON - Povstalci bojujúci proti sýrskemu prezidentovi Bašárovi Asadovi majú pocit, že na nich Spojené štáty zabúdajú, uviedol dnes americký republikánsky senátor John McCain.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa McCainových slov problematiku boja povstalcov dostali do úzadia rýchlo sa vyvíjajúce vojenské a diplomatické udalosti, ku ktorým došlo po chemickom útoku pri Damasku, uviedla tlačová agentúra AP.

Republikánsky senátor uviedol, že v súvislosti so svojimi priateľmi v Slobodnej sýrskej armáde má teraz veľmi zlý pocit. Pre televízny kanál MSNBC McCain zdôraznil, že nie je proti tomu, aby sa rokovalo o zničení chemických zbraní.

Ako však ďalej povedal, nič nepoženie Sýrčanov väčšmi k extrémistom ako pocit, že na nich Západ zabudol. Pretrvávajúcou otázkou americkej zahraničnej politiky je, do akej miery je al-Káida zapojená do snáh o zvrhnutie sýrskeho prezidenta Bašára Asada, pripomína AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona