Senátor McCain verejne kritizoval českého prezidenta

NETKY.SK • 20 November 2014, 07:25 • 2 min
Senátor McCain verejne kritizoval českého prezidenta

WASHINGTON - Americký senátor John McCain v stredu vyjadril znepokojenie nad postojmi českého prezidenta Miloša Zemana smerom k Rusku a jeho prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

slovakia

left justify in out

Výroky a tvrdenia českého prezidenta označil McCain za pozoruhodné. Podľa vplyvného republikánskeho senátora a neúspešného prezidentského kandidáta by západné krajiny mali Kyjevu dodávať zbrane a postaviť sa ruskej propagande. McCain počas stredajšej slávnosti konanej pri príležitosti odhalenia busty českému exprezidentovi Václavovi Havlovi na pôde amerického parlamentu poukázal na "akúsi názorovú zmenu a snahu vyjsť s Vladimirom Putinom", cituje ho portál českého denníka Mladá fronta Dnes.

Zeman na marcové pričlenenie polostrova Krym k Rusku reagoval s pobúrením a Moskvu za jej konanie kritizoval. Následné sankcie západných krajín voči Rusku po vypuknutí proruského povstania na východe Ukrajiny však prijal s nevôľou a označil ich za škodlivé. Dianie na východe Ukrajiny nedávno prirovnal k občianskej vojne v Španielsku v 30. rokoch minulého storočia a poukázal na vtedajšie intervencie okolitých krajín. Napriek všeobecnej kritike Putina zo strany lídrov západných krajín ho Zeman pozval na návštevu Česka pri príležitosti januárového 70. výročia oslobodenia koncentračného tábora v Osvienčime.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies