Senátor McCain pripustil, že jeho prognóza je zlá

NETKY.SK • 25 September 2017, 16:17 • 2 min
Senátor McCain pripustil, že jeho prognóza je zlá

WASHINGTON - Americký senátor John McCain, ktorému v júli diagnostikovali rakovinu mozgu, v pondelok pripustil, že podľa lekárov je jeho prognóza "veľmi zlá".

slovakia

left justify in out

McCain to uviedol v diskusnej relácii televízie CBS. Osemdesiatročnému politikovi, ktorý bol v roku 2008 republikánskym prezidentským kandidátom, zistili lekári agresívny glioblastóm.

Rovnaké ochorenie mal aj bývalý senátor Edward M. Kennedy, ktorý v jeho dôsledku zomrel v roku 2009. McCain v rozhovore pre CBS povedal, že na Kennedyho často myslí. Inšpiráciou je preňho najmä preto, že "aj napriek diagnóze pokračoval v práci a nikdy sa nevzdal, pretože mal túto prácu rád".

McCain pripustil, že niekedy má "strach z toho, čo sa stane", ale vždy si na to povie, že je vďačný za to, že prežil dobrý život. "Nie je to o odchádzaní, je to o tom, že tu zostávate," povedal McCain pre CBS.

McCain je tvrdým stúpencom republikánskych hodnôt, úctu a obdiv však k nemu prechovávajú aj demokrati. "Rakovina nevie, s kým má tú česť. Pošli ju do pekla, John," napísal mu hneď po tom, čo na verejnosť prenikli správy o jeho ochorení, bývalý prezident Barack Obama.

So súčasným prezidentom Donaldom Trumpom McCain v niektorých otázkach - ako napríklad reforme systému zdravotného poistenia - súhlasí, vo všeobecnosti sa však radí skôr k jeho tvrdým kritikom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies