Senátor McCain podstúpi chemoterapiu v Arizone

NETKY.SK • 29 Júl 2017, 07:41 • 2 min
Senátor McCain podstúpi chemoterapiu v Arizone

WASHINGTON - Vplyvný americký republikánsky senátor John McCain, ktorému nedávno diagnostikovali nádor na mozgu, podstúpi rádioterapiu a chemoterapiu vo svojom domovskom štáte Arizona. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

McCain sa podľa vyhlásenia svojej kancelárie v nadchádzajúcich týždňoch podrobí onkologickej liečbe v nemocnici Mayo Clinic v arizonskej metropole Phoenix. Senátor mieni popri tom naďalej vykonávať svoje pracovné úlohy.

 

Do Washingtonu sa plánuje opäť vrátiť po skončení augustových kongresových prázdnin.

 

Osemdesiatročnému McCainovi 14. júla odstránili krvnú zrazeninu, ktorá sa mu vytvorila nad ľavým okom. Histologické vyšetrenie o päť dní neskôr ukázalo, že má zhubný nádor mozgu známy pod názvom glioblastóm.

 

John McCain napriek svojmu ochoreniu prišiel na tohtotýždňové zasadnutie Senátu, aby sa zúčastnil na dôležitých hlasovaniach, týkajúcich sa reformy zdravotníctva, návrhu zákona o rozpočte a výdavkoch ministerstva obrany USA a nových sankciách proti Rusku, Iránu a Severnej Kórei.

 

McCain je jedným z najvplyvnejších amerických republikánov a senátorom je už vyše 30 rokov. Rešpektujú ho aj v iných politických stranách a je známy tým, že nie vždy dodržiava líniu vedenia republikánov a presadzuje i nepohodlné názory.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona