Senátor McCain bojuje s krutou formou rakoviny, no prognóza je priaznivá

NETKY.SK • 11 September 2017, 07:14 • 2 min
Senátor McCain bojuje s krutou formou rakoviny, no prognóza je priaznivá

WASHINGTON - Vplyvný americký republikánsky senátor, ktorému nedávno diagnostikovali nádor na mozgu, v nedeľnej talkshow v televízii CNN vyhlásil, že hoci je jeho choroba zákerná, liečba prebieha dobre a diagnóza je "celkom dobrá".

slovakia

left justify in out

Bývalý neúspešný kandidát na prezidenta uznal, že jeho aktuálna situácia predstavuje ťažkú skúšku pre celú jeho rodinu, ale ostáva optimisticky naladený. "Čelím výzve, no v minulosti som už čelil rôznym výzvam, a preto som pevne odhodlaný prekonať aj túto," vyhlásil 81-ročný senátor za štát Arizona, s tým, že všetky doterajšie výsledky testov boli "excelentné".

 

Republikánsky senátor v relácii s názvom State of the Union tiež povedal, že dúfa, že ľudia si ho zapamätajú, ako niekoho, kto slúžil svojej krajine. "(Niekto, kto) urobil aj veľa chýb a omylov, ale slúžil svojej krajine ... čestne."

 

McCainovi 14. júla odstránili krvnú zrazeninu, ktorá sa mu vytvorila nad ľavým okom. Histologické vyšetrenie o päť dní neskôr ukázalo, že má zhubný nádor mozgu známy pod názvom glioblastóm.

 

Napriek rádioterapii a chemoterapii senátor naďalej vykonáva svoje pracovné úlohy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies