Senátny výbor odložil hlasovanie o novej zmluve START na september

NETKY.SK • 4 August 2010, 07:18 • 2 min
Senátny výbor odložil hlasovanie o novej zmluve START na september

Senátny výbor odložil hlasovanie o novej zmluve START na september

slovakia

left justify in out

img

Americký senátny výbor pre zahraničné vzťahy bude pravdepodobne hlasovať o novej zmluve START s Ruskom až v polovici septembra. Povedal dnes jeho predseda John Kerry.
      Kerry chcel pôvodne uskutočniť hlasovanie o zmluve ešte pred augustovou kongresovou prestávkou, niektorí senátori si však vyžiadali viac času na preštudovanie americko-ruskej dohody o znížení počtu jadrových zbraní. Ako spresnil, všetci členovia komisie by mali byť pripravení na posúdenie zmluvy a na hlasovanie, ku ktorému dôjde v polovici septembra.
      Vplyvný senátny výbor pre zahraničné vzťahy musí dohodu schváliť ešte predtým, ako ju Senát ratifikuje. Na dvojtretinovú väčšinu bude potrebných aj najmenej osem hlasov republikánov. Demokrati dúfajú, že dohodu ratifikujú ešte pred novembrovými kongresovými voľbami.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies