Senát vo Francúzsku schválil sprísnenie obmedzení pre nezaočkovaných

NETKY.SK • 13 Január 2022, 06:34 • 2 min
Senát vo Francúzsku schválil sprísnenie obmedzení pre nezaočkovaných

PARÍŽ - Horná komora francúzskeho parlamentu odsúhlasila v stredu večer sprísnenie opatrení pre obyvateľov nezaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Senátori súhlasili s tým, aby bol nezaočkovaným osobám zakázaný vstup do reštaurácií a kultúrnych zariadení, rovnako ako cestovanie na dlhšie vzdialenosti vlakom či lietadlom. Doposiaľ im na tieto účely stačil len negatívny výsledok testu na koronavírus. Sprísnenie opatrení má pomôcť krajine bojovať s piatou vlnou šírenia covidu, v rámci ktorej v posledných týždňoch prudko vzrástol počet infikovaných. Nové reštrikcie pre nezaočkovaných budú v platnosti dovtedy, pokiaľ bude vo francúzskych nemocniciach viac než 10 000 pacientov s ochorením COVID-19. Aktuálne ich je približne 24 000.

 

img

 

Členovia Senátu však odmietli prijať sprísnenie trestov za nedodržiavanie obmedzení a uzákoniť, aby reštaurácie museli overovať totožnosť zákazníkov. Podľa senátorov môže takéto kontroly vykonávať len polícia. Z prijatých opatrení budú taktiež existovať viaceré výnimky. Nezaočkovaní budú môcť napríklad vo výnimočných prípadoch cestovať na dlhšie vzdialenosti len s negatívnym testom. Povinnosť predkladať potvrdenie o vakcinácii bude platiť len od 18 rokov. Prístup na verejné podujatia a do podnikov budú mať aj osoby, ktoré prekonali covid. Vo Francúzsku je už dominantným variantom nového koronavírusu omikron. V stredu tamojšie úrady hlásili takmer 362 000 nových prípadov nákazy, píše agentúra DPA.

 

Možno vás zaujme: Google a Facebook dostali vo Francúzsku pokutu za cookies



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies