Senát USA nominoval Dana Coatsa za šéfa tajných služieb

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 07:49 • 2 min
Senát USA nominoval Dana Coatsa za šéfa tajných služieb

WASHINGTON - Senát amerického Kongresu potvrdil dnes nomináciu bývalého senátora za štát Indiana Dana Coatsa za nového šéfa amerických tajných služieb.

slovakia

left justify in out

Nového, celkove už piateho riaditeľa tajných služieb odobrili senátori pomerom hlasov 85:12.Coats, ktorého na túto funkciu nominoval prezident Donald Trump, v nej nahradí Jamesa Clappera. Ten v súlade s očakávaniami avizoval svoj odchod z tohto postu už krátko po novembrových prezidentských voľbách.

Konzervatívny republikán Dan Coats (73) bol 16 rokov americkým senátorom za štát Indiana. Vlani ohlásil svoj odchod do dôchodku a už sa neuchádzal o znovuzvolenie. V minulosti pôsobil tiež ako americký veľvyslanec v Nemecku.

Riaditeľ amerických spravodajských služieb (DNI) dohliada na činnosť 16 agentúr a úradov, zodpovedá sa priamo prezidentovi a patrí medzi jeho najbližších poradcov. Tento post bol vytvorený po teroristických útokoch 11. septembra 2001, pri ktorých zomrelo v USA viac ako 3000 ľudí.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies