Senát Štefana Harabina oslobodil dôstojníka polície obvineného z korupcie

NETKY.SK • 15 November 2016, 15:30 • 2 min
Senát Štefana Harabina oslobodil dôstojníka polície obvineného z korupcie

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR (NS SR) dnes na svojom verejnom zasadnutí oslobodil bratislavského policajného dôstojníka - kapitána Pavla P., ktorého prvostupňový súd odsúdil pred dvoma rokmi na päťročné väzenie.

slovakia

left justify in out

"Senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky v zložení JUDr. Gabriela Šimonová, JUDr. Štefan Harabin a JUDr. Viliam Dohňanský, zrušil na dnešnom verejnom zasadnutí v trestnej veci obžalovaného Mgr. Pavla P., napadnutý rozsudok Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, v celom rozsahu. Senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky oslobodzuje Mgr. Pavla P. spod obžaloby prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky pre zločin prijímania úplatku, pre čin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti z dôvodu, že nebolo dokázané, že sa stal skutok, pre ktorý je obžalovaný stíhaný," uviedlo dnes pre TASR Tlačové oddelenie NS SR.

 

Proti dnešnému rozsudku senátu NS SR nie je prípustný opravný prostriedok.

 

"Dnešné rozhodnutie NS SR rešpektujeme, ale nebudeme sa k nemu vyjadrovať," povedala pre TASR hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková.

 

Obžalovaný Pavol P. sa mal dopustiť trestného činu v marci 2010 v objekte Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR Bratislava I v súvislosti s jemu pridelenou vecou. Prvostupňový súd - Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) ho odsúdil v septembri 2014 na päť rokov odňatia slobody. Kapitán požadoval podľa obžaloby úplatok vo výške 1000 eur.

 

"V súvislosti s obstarávaním veci všeobecného záujmu priamo pre seba žiadal a prijal úplatok a tento čin spáchal ako verejný činiteľ, súčasne ako verejný činiteľ v úmysle zadovážiť sebe a inému neoprávnený prospech vykonával svoju právomoc spôsobom odporujúcim zákonu a súčasne v trestnom konaní falšoval dôkaz, čím spáchal zločin prijímania úplatku, prečin zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločin marenia spravodlivosti," uviedla nedávno pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

 

ŠTS obžalovaného prvotne odsúdil na výkon trestu odňatia slobody v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Súd obžalovanému zároveň uložil peňažný trest vo výške 1500 eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies