Senát štátu New Jersey schválil manželstvá homosexuálov

NETKY.SK • 14 Február 2012, 08:24 • 2 min
Senát štátu New Jersey schválil manželstvá homosexuálov

Senát štátu New Jersey schválil manželstvá homosexuálov - Politika Zákonodarcovia amerického štátu New Jersey dnes dali zelenú legalizácii homosexuálnych manželstiev, keď tamojší Senát schválil návrh zákona, ktorý povoľuje sobáše osôb rovnakého pohlavia.

slovakia

left justify in out

img

Zákonodarcovia amerického štátu New Jersey dnes dali zelenú legalizácii homosexuálnych manželstiev, keď tamojší Senát schválil návrh zákona, ktorý povoľuje sobáše osôb rovnakého pohlavia. Republikánsky guvernér New Jersey Chris Christie však už vopred oznámil, že takýto zákon bude vetovať.
      Odhlasovaný návrh zákona pôjde zo Senátu do dolnej komory zákonodarného zboru, ktorá ho podľa očakávania vo štvrtok 16. februára schváli.
      Manželstvá gejov a lesbičiek sú už povolené v šiestich štátoch USA a vo Washingtone D.C. (Federálnom dištrikte Kolumbia). Štát Washington sa do tohto zoznamu začlení ako siedmy v poradí, keď dnes zákon podpíše guvernérka Christine Gregoirová. 
      Christie v januári oznámil svoj zámer vetovať zákon. Uviedol, že je presvedčený, že zákony o manželstvách by sa nemali meniť, ale podporuje zákon o civilných partnerstvách, ktorý zaručuje homosexuálnym párom právnu ochranu ako v manželstve. Christie tiež vyhlásil, že chce usporiadať referendum o zmene definície manželstva.
      Organizácie na ochranu práv homosexuálov sa však stavajú proti ľudovému hlasovaniu. Homosexuálne manželstvá vnímajú ako záležitosť občianskych práv a tvrdia, že masy by nemali rozhodovať o právach menšinovej skupiny obyvateľstva.
      Najvyšší súd štátu New Jersey pred piatimi rokmi dospel k rozhodnutiu, že homosexuálne dvojice by mali mať rovnaké práva ako zosobášené heterosexuálne páry.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies