Senát schválil Scotta Pruitta za šéfa environmentálnej agentúry

NETKY.SK • 18 Február 2017, 10:49 • 2 min
Senát schválil Scotta Pruitta za šéfa environmentálnej agentúry

WASHINGTON - Americký Senát potvrdil dnes nomináciu Scotta Pruitta na post šéfa vládnej Agentúry pre ochranu životného prostredia (EPA). Senátori Pruitta vo funkcii odobrili pomerom hlasov 52:46.

slovakia

left justify in out

Scott Pruitt bol uplynulých šesť rokov hlavným štátnym zástupcom v štáte Oklahoma a podľa médií má dobré vzťahy s ropným i uhoľným priemyslom.

 

Vymenovanie Pruitta na čelo EPA môže podľa viacerých amerických médií naznačovať plány novej vlády zvrátiť politiku boja proti klimatickým zmenám presadzovanú predošlým prezidentom Barackom Obamom. Trump totiž už počas predvolebnej kampane kritizoval teórie o globálnom otepľovaní ako nepodložené a prisľúbil, že v prípade jeho zvolenia Spojené štáty odstúpia od parížskej klimatickej dohody.

 

Samotný Pruitt v minulosti niekoľkokrát vyslovil podobné názory. "Vedci sa stále nezhodujú na úrovni globálneho otepľovania a jeho spojitosti s ľudskou činnosťou," napísal pred časom v konzervatívnom magazíne National Review.

 

"Mali by sme podporovať diskusiu na túto tému - v školách, na verejnom fóre a tiež v Kongrese a nie umlčiavať ju hrozbami perzekúcie," uviedol vtedy Pruitt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies