Senát požiadal Putina, aby z USA stiahol veľvyslanca

NETKY.SK • 1 Marec 2014, 18:04 • 2 min
Senát požiadal Putina, aby z USA stiahol veľvyslanca

MOSKVA - Autorom iniciatívy je podpredseda ruskej hornej komory Jurij Vorobiev, podľa ktorého šéf Bieleho domu "urazil ruský ľud".

slovakia

left justify in out

Horná komora ruského parlamentu, Federálna rada, v sobotu požiadala prezidenta Vladimira Putina, aby odvolal svojho veľvyslanca v Spojených štátoch. Dôvodom majú byť "agresívne" vyhlásenia amerického prezidenta Baracka Obamu v súvislosti s krízou na Ukrajine. "Prezident výzvu zváži a prijme rozhodnutie," uviedla predsedníčka Federálnej rady Valentina Matvijenková. Autorom iniciatívy je podpredseda hornej komory ruského parlamentu Jurij Vorobiev, podľa ktorého šéf Bieleho domu "prekročil hranicu a urazil ruský ľud". Horná komora ruského parlamentu v sobotu schválila aj Putinov návrh na vojenskú intervenciu na Ukrajine.

 

Americký prezident Barack Obama v piatok varoval Rusko pred "cenou", ktorú by zaplatilo v prípade akejkoľvek vojenskej intervencie na Ukrajine. Zároveň vyjadril obavy nad presúvaním ruských ozbrojených síl na Krymskom polostrove. "Sme hlboko znepokojení správami o vojenských presunoch zo strany Ruskej federácie vnútri Ukrajiny," vyhlásil šéf Bieleho domu v prejave, ktorý naživo odvysielali svetové televízne stanice. "Zo strany Ruska by išlo o jasné porušenie záväzkov o rešpektovaní nezávislosti, suverenity a hraníc Ukrajiny, ako aj medzinárodného práva," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies